Parcul Natural Comana

 Parcul Natural Comana este cea mai mare arie protejata din zona de sud a Romaniei si se intinde pe 25000 de hectare. Parcul Natural Comana este situat in Campia Romana, la jumatatea distantei dintre Bucuresti si Giurgiu.

Desi a fost infiintat in 2004, decizia de a fi numit parc natural a fost adoptata in 1954 de catre Academia Romana, in vederea delimitarii si protejarii a doua arii de relevanta floristica majora: "Rezervatia Stiintifica de ghimpe" (Ruscus aculeatus) si "Rezervatia Stiintifica de bujor" (Paeonia peregrina).

La acestea s-a mai adaugat, in 2004, Balta Comana, ca rezervatie naturala si zona de protectie avifaunistica.

In aceasta suprafata a acestei arii protejate exista si cinci sate: Comana, Vlad Tepes, Budeni, Falastoaca si Gradistea.

Parcul Natural Comana mai cuprinde aproximativ 300 de hectare de zone umede mlastinoase, acestea constituind cea mai mare zona umeda din sudul Romaniei.

Daca doriti sa faceti o plimbare pentru a admira peisajele mirifice, fauna si flora, ori sa va plimbati cu barca fara motor prin stufarisul de pe lac, cel mai scurt drum este cel care duce in comuna Gradistea.

De asemenea in Parcul Natural Comana se gasesc si spatii special amenajate pentru camping, destinate turistilor care vor sa se cazeze in acest loc deosebit.

Printre vietuitoarele de aici se regasesc specii de pasari, pesti, mamifere, reptile, amfibieni, asociatii vegetale si plante. Tiganusul si cleanul de Comana sunt doua tipuri de pesti care exista si traiesc numai in aceasta zona.

Popasurile permise sunt cele de la Cabana Fantana cu Nuci si din Poiana Fantana cu Nuc.

Parcul Comana ocupa locul doi ca biodiversitate la nivelul intregii tari, dupa Delta Dunarii.

Articole asemănătoare

  • Parcul Natural Defileul Muresului Superior

    Parcul Natural Defileul Muresului Superior este o arie protejata situata in regiunea central-nordica a Romaniei, in raza comunelor Deda, Rastolita, Lunca Bradului si Stanceni.

  • Parcul Natural Putna Vrancea

    Ocupand sectorul central nord-vestic al Muntilor Vrancei, unde interactiunea activitatilor umane cu natura a creat de-a lungul timpului o zona distincta, Parcul Natural Putna Vrancea constituie una dintre cele mai reprezentative arii protejate din tara noastra.

  • Parcul Natural Cefa

    Parcul natural Cefa este o arie protejata de interes national pe teritoriul judetului Bihor. Din punct de vedere al marimii este al doilea din judet, acoperind o suprafata de 5002 ha din care circa 60% se afla in raza comunei Cefa, iar 40% in Sannicolau Roman.

  • Parcul Natural Muntii Maramuresului

    Parcul Natural Muntii Maramuresului a luat nastere in noiembrie 2004 avand ca argument principal biodiversitatea crescuta si imbinarea fericita a activitatilor umane cu mediul inconjurator.

  • Parcul Natural Lunca Muresului

    Parcul Natural Lunca Muresului este o arie protejata constituita la data de 11 ianuarie 2005, in aval de municipiul Arad, de-a lungul raului Mures, pana la granita cu Ungaria.


Warning: fopen(cache/a122154bf3730df5e71f01aaf289e3a5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139