Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
PASTA DE MASLINE

Pasta de masline

Ingrediente:

 

300 g masline negre sau verzi, cantarite dupa ce s-au scos samburii

300 g unt

o lingura zeama proaspata de lamaie

 

 

Mod de preparare: maslinele verzi sau negre (se pot amesteca daca doriti) se curata de samburi (daca au) si se pun in blender sau se dau prin masina de tocat, compozitia trebuind sa fie cat mai fina la sfarsit. Untul se lasa la temperatura camerei si cand a inceput sa se inmoaie se amesteca foarte bine cu mixerul, pana devine cremos. Se pune in acelasi vas cu pasta de masline si cele doua se mixeaza foarte bine, turnandu-se treptat si zeama de lamaie, mai multa sau mai putina, dupa gust. Se tine la frigider si se serveste sub forma de tartine pe paine prajita.

 

Foto: thespruce.com

Articole asemănătoare

  • Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie

    O reteta de sos de inspiratie mediteraneana, pentru care veti avea nevoie de un ulei de masline de calitate, mustarul preferat (dulce sau picant, dupa gust), si suc de lamaie proaspat stors din fructe mari, parfumate. Poate fi folosit pentru carnea de peste, pui, dar si pentru legume fierte, sotate sau coapte.

  • Tratamente si solutii naturiste cu ulei de masline

    Plin de savoare, cu gustul aparte atat de indragit de cei care aleg mereu uleiul de masline de calitate, este un ingredient esential in bucatarie, unde nu poate lipsi daca vrem sa regasim la final acea aroma specifica, mediteraneana, ce evoca mai ales tinuturile arse de soare ale Greciei.

  • Sos de salata cu ulei de masline, mustar si otet din cidru de mere

    Un sos pentru orice salata verde, proaspata si plina de vitamine, cu note intense fructat-acrisoare date de otetul din cidru, alaturi de un ulei bune de masline, mustar si usturoi.

  • Pasta de masline negre cu ansoa si capere

    O pasta de masline cunoscuta si sub numele de tapenada, perfecta pentru tartine pe paine prajita sau integrala, cu gust usor amarui, sarat, puternic.

  • Salata de masline cu lamaie si verdeata

    Preferate de multi si rapid de preparat, salatele se pot consuma in orice sezon. Va propunem sa pregatiti salata de masline cu lamaie si verdeata.


Warning: fopen(cache/71bc2ed465c7c11a2f708ae5dd3f71ae) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139