Paste fainoase cu carne de miel

 Poate va pare putin mai neobisnuita reteta aceasta de paste cu carne de miel, insa este una la fel de delicioasa ca si celelalte preparat cu paste fainoase.

Ingrediente necesare pentru 4 portii:

400 g de pulpa de oaie

2 crengute de rozmarin

1 catel de usturoi putina coaja de lamaie

4 linguri de ulei de masline

300-400 g de taitei subtiri

sare

1/8 l de supa de carne

150 g de frisca nebatuta

2 linguri de suc de lamâie

1 lingura de otet de balsam

piper proaspat macinat


Mod de preparare:

Pielitele si grasimea de la carne se indeparteaza.

Apoi carnea de miel se taie in bucatele subtiri.

Frunzulitele de rozmarin se toaca marunt.

Usturoiul se curata si se piseaza.

Se rade coaja de lamaie.

Bucatelele de carne se rumenesc in ulei fierbinte.

Pastele se fierb intr-o cantitate mare de apa sarata.

Pana ce acestea sunt gata, se prajeste putin rozmarinul, intr-o tigaie, impreuna cu usturoiul si coaja de lamaie.

La acestea se adauga supa si frisca nebatuta si se lasa sa dea in clocot.

Se adauga apoi carnea si se condimenteaza dupa gust cu suc de lamaie, otet, sare si piper.

Macaroanele se strecoara, se scurg de apa si se amesteca cu carnea.

Se servesc imediat.


Aroma deosebita a pastelor va fi data de sosul in care ati pus otet de balsam.


Otetul de balsam se prepara din must dulce de struguri albi. Acesta este tinut in butoaie de lemn speciale pana cand capata o culoare inchisa specifica si o aroma usoara.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Tocanita cu carne de vitel si legume

    O mancare romaneasca plina de gust, cu care ii veti incanta cu siguranta pe cei dragi, astfel incat va vor aduce numai cuvinte de lauda este tocanita cu carne de vitel si legume.

  • Salata hranitoare de iarna cu carne de vita si spanac

    O salata hranitoare pentru sezonul rece este binevenita in orice moment al zilei. De aceea va propunem sa pregatiti salata de iarna cu carne de vita si spanac.

  • Paste fusilli cu bilute de carne tocata si sos de tomate

    Delicioase si simplu de pregatit, pastele sunt nelipsite din meniul unei zile obisnuite ori la alte ocazii. Va propunem sa ii incantati pe cei dragi cu o mancare calda, preprand reteta de paste fusilli cu bilute de carne tocata si sos de tomate.

  • Cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor

    O mancare plina de gust se poate pregati si rapid. Va propunem astfel reteta de cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor.

  • Ciulama cu carne de iepure

    Ciulamaua cu carne de iepure este o reteta mai rar intalnita si preparata la noi, insa este cat se poate de gustoasa. Carnea de iepure contine putin colesterol, este sanatoasa si se poate utiliza si in diete.


Warning: fopen(cache/e25c8b5122441b4116916e662217c5e4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139