Paste ravioli umplute cu dovleac si invelite in sos de unt cu ierburi aromate
Un preparat ideal pentru o gustare la serviciu sau acasa este reteta de paste ravioli umplute cu dovleac si invelite in sos de unt cu ierburi aromate.
Ingrediente necesare:
Pentru aluat:
200 g faina
2 oua
sare
putina apa
putina sare de mare
piper macinat proaspat
parmezan
Pentru sos:
3 linguri de unt
salvie
cimbru
patrunjel
Modul de preparare este urmatorul:
Prepararea aluatului:
Se amesteca ingredientele de mai sus pentru aluat.
Rezulta astfel un aluat cu consistenta medie, care se framanta timp de 20 de minute.
Apoi se acopera cu o folie.
Se lasa intr-un loc cald.
Dupa ce a trecut acest timp, se imparte aluatul in 4 bucati, avand mainile date prin faina.
Aluatul se uda cu apa cu ajutorul unei pensule.
Se apasa cu degetele pentru a scoate aerul din interior.
Se formeaza ravioli.
Se taie patratele.
Apoi se dau prin faina.
Se lasa timp de 15-20 de minute sa se usuce putin.
Se fierb apoi patratelele de ravioli, puse in apa cu sare.
Se lasa la fiert timp de 8-10 minute.
Cand incep sa se ridice la suprafata, se scurg si se adauga in tigaia cu sos.
Se amesteca usor.
Se pune apoi tot continutul pe un platou.
Se presara peste acesta sare de mare.
Se pune si piper macinat proaspat.
Se adauga si parmezan.
Se prepara si sosul astfel:
Se pun 3 linguri de unt in tigaie sa se topeasca.
Se lasa la foc potrivit.
Cand untul devine maroniu deschis, se adauga ierburile aromate: salvie, cimbru, patrunjel.
Se lasa timp de cateva minute, pana devin crocante.
Se savureaza cu placere.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Fasole in sos de rosii
Daca sunteti o persoana indragostita irevocabil de gusturile traditionale, reteta de fasole in sos de rosii intra probabil in categoria specialitatilor aflate pe lista de asteptare.
-
Deserturi aromate. Banane invelite in fulgi de nuca de cocos
Un desert simplu si aromat este potrivit pentru o gustare de dupa-amiaza la birou sau acasa. Va propunem sa incercati reteta de banane invelite in fulgi de nuca de cocos.
-
Rulouri de peste invelite in seminte de susan
Un preparat rapid si gustos cu care sa ii incantati pe cei dragi la masa este reteta de rulouri de peste invelite in seminte de susan.
-
Bucate cu specific indian. Chiftelute din carne de vita in sos de lamaie
Bucatele cu specific indian se remarca prin savoarea mirodeniilor - sofran, ghimbir, coriandru, etc. si a parfumurilor diverse, avand origini antice. Reteta delicioasa propusa din bucataria indiana este cea de chiftelute din carne de vita in sos de lamaie.
-
Chiftelute din carne de curcan, marinate in sos de rosii
Chiftelutele din carne de curcan, marinate in sos de rosii sunt o alegere perfecta pentru o masa de pranz delicioasa, in care sunteti inconjurati de prietenii dumneavoastra.