Peperomia

Denumire stiintifica
Peperomia

Denumire populara
Peperomia

Specii si varietati
Specii cu aspect de tufa, alcatuita din frunze: P. argyrea cu varietatea: variegata; P. caperata avand cultivarurile: Little Fantasy si Variegata; P. hederifolia. Specii cu aspect de tufa alcatuite din lastari: P. caulibarbis, P. fenslei, P. pulchella. Specii cu aspect arbustiv: P. clusiaefolia, P. incana, P. magnoliaefolia - cultivaruri: Variegata, Grenn Gold, Sensation.Specii cu tulpini taratoare sau pendente: P.prostrata, P. rotundifolia, P. scandens cu varietatea: variegata.

Sunt plante mici, cu crestere in forma de tufa, taratoare sau de mic arbust, in functie de specie. Frunzele au limbul gros, sunt dispuse opus sau in verticil.

Ingrijire
Pretinde o atmosfera umeda si un pamant aerat, bine drenat. Udarea se face moderat, cu apa la temperatura camerei, excesul de apa poate duce la moartea plantei. Intre 2 udari, pamantul trebuie sa fie putin uscat. Fertilizarea se aplica de 2 ori pe luna, din aprilie pana in septembrie. Transplantarea se face la intervale de 2-3 ani.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/75515abbf64f18794f9d50bcf103868f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139