Plante de birou usor de ingrijit

1. Arbore de jad: sau Crassula ovata pe numele ei latinesc, insa cu siguranta primul este mult mai poetic. Se adapteaza usor unui mediu nou, creste in timp pana cand va ajunge sa semene cu un copacel miniaturial (multi o prefera tocmai datorita acestei forme), are un colorit intens, puternic, viu, iar atunci cand infloreste aceasta planta va va incanta cu florile sale mici, de un trandafiriu palid. Cu exceptia zilelor toride de vara este de preferat ca arborele de jad sa primeasca toata ziua cat mai multa lumina si caldura, se uda rar in perioadele reci si frecvent in cele calde, dar fara sa exagerati, pentru ca prea multa apa il va face sa isi incetineasca treptat cresterea. Si pot sa apara chiar probleme mai grave. Arborele de jad este perfect pentru birou, fie ca il cumparati pentru dumneavoastra, fie ca il oferiti in dar. Mai ales ca potrivit unei vechi superstitii ne ajuta chiar sa castigam mai multi bani.   
 
2. Aloe vera: planta suculenta cunoscuta mai ales pentru rolul jucat in medicina naturista si pentru ca este adesea utilizata in industria cosmetica, Aloe vera este si o planta decorativa care indeplineste toate conditiile pentru a fi optiunea perfecta pentru cei lipsiti de timp sau experienta. Nu ocupa mult loc, are un aspect interesant datorita frunzelor ascutite, de un verde ce variaza de la nuanta inchisa la un colorit pal, rezista in timp, are insa nevoie de un loc luminos (asa ca o puteti pune pe pervaz) si caldura, altfel perioadele reci vor fi o problema. Nu uitati sa schimbati pamantul si eventual ghiveciul la fiecare trei sau patru ani, si sa o udati periodic. Dincolo de beneficiile pentru sanatate este o planta potrivita atat pentru apartament, cat si pentru birou, si pretul este modest.  
 
3. Peperomia: cand avem un pic mai mult loc in birou, intr-un colt cu multa lumina (dar nu direct in bataia soarelui), o alegere interesanta ar fi Peperomia, o planta decorativa ce poate atinge un metru si jumatate inaltime, cu frunze lucioase, adesea cu modele fine pe suprafata (puteti gasi numeroase varietati). Trebuie sa o udati moderat in perioadele mai calde si chiar mai putin in sezonul rece - asa ca este genul de planta de birou care va rezista bine in timp, chiar daca uitati sa ii acordati mai multa atentie - si este longeviva si rezistenta.  
 

4. Violeta africana: si dupa trei plante decorative unde predomina verdele, vegetalul, frunzisul de colorit intens, ajungem la o alegere care iese in evidenta imediat datorita florilor mari, dar ocupa putin loc pe birou si va puteti rezuma la un singur ghiveci. Cu putina grija si atentie este o specie care se dezvolta repede si va veti bucura in scurta vreme de florile ei. Exista si soiuri agatatoare, daca aveti un perete liber, dar in oricare dintre variante aveti nevoie de lumina multa (insa nu direct, prea intensa pentru delicata violeta africana), trebuie sa o udati periodic, mai ales atunci cand solul incepe sa se usuce - ca in multe alte cazuri prea multa apa ar putea afecta negativ planta - si nu i-ar strica nici un "tratament" cu fertilizanti speciali, de la magazinele de specialitate, mai ales la inceput.

Foto: amazon.com, absfreepic.com, wikipedia.org, publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Mandarin, delicati si plin de culoare

  Varietate de trandafir de mici dimensiuni, cu numerosi boboci rotunzi de un portocaliu intens, viu alaturi de pete rosiatice, Mandarin este o optiune foarte buna pentru cei care vor un soi pitic, usor de ingrijit si cu parfum placut, seducator.

 • Peperomia, o planta de succes pentru casa si birou

  Avand un aspect interesant si fiind usor de ingrijit, peperomia a devenit o planta destul de populara in domeniul decoratiunilor interioare.

 • Planta paianjen, practica si usor de ingrijit

  Desi creste natural in indepartatele tinuturi tropicale, planta paianjen a dovedit o uimitoare putere de adaptare la conditiile altor teritorii. Ba mai mult, a ajuns printre cele mai

 • Delicatele anemone de toamna

  Anemonele care infloresc toamna sunt niste plante robuste si usor de ingrijit, care nu ar trebi sa lipseasca din nicio gradina

 • Plante de interior: Hibiscus

  Hibiscus este una din cele mai frumoase plante de interior datorita splendorii florilor sale, iar daca ii dam atentia cuvenita infloreste intreaga vara. Petalele pot concura fara


Warning: fopen(cache/ec9f0e332b3c2c849a039ba916db369f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139