Perele Kaiser

Cunoscute si sub numele de Bosc, aceste pere se bucura de o surprinzatoare popularitate in toata lumea, fiind cultivate in Europa, Australia, Statele Unite sau Canada, fiind un soi originar din Franta (potrivit altor surse ar fi fost initial cultivate in Belgia). Numele de Bosc a fost dat acestor pere dupa un anume Louis Augustine Guillaume Bosc (1759-1828), un cunoscut horticultor, botanist si entomolog francez, dar dincolo de istoria si originile soiul acesta a cucerit cultivatorii si mai ales cumparatorii datorita gustului si aspectului. Sunt pere destul de usor de recunoscut in piete si magazine: nu foarte mare, cu acea forma caracteristica pentru aceste fructe, de galben roscat cu puncte mai inchise, sunt zemoase, dulci si foarte aromate. Nu intamplator sunt adesea folosite in diverse reclame si adesea prezente in naturile statice, pentru ca sunt fructe frumoase, aspectuoase si transmit prin culoare certitudinea unui gust placut.

La fel ca alte soiuri de par, si Kaiser-Bosc va avea nevoie de un sol fertil (eventual i se adauga in prealabil ingrasamant), mult soare pe toata durata zilei pentru fructe numeroase si dulci, va trebui udat relativ frecvent folosind cantitati moderate de apa (mai ales in perioada secetoasa) si pe cat posibil sa nu se gaseasca in bataia curentilor reci de aer. Este o varietate de par cu o buna rezistenta la frig si daunatori, iar productia anuala este una buna spre foarte buna. Fructele pot fi culese spre sfarsitul verii, ideal inainte de a fi complet coapte pentru a suporta mai bine transportul si depozitarea. Sunt dulci, zemoase, excelente pentru gustare, compot, peltea, iar atunci cand sunt foarte coapte si pentru suc. Este un pom fructifer longeviv si relativ usor de cultivat si intretinut atat in gradina sau intr-o livada mica, dar si pe suprafete mai generoase.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

  • Fructe bogate in fibre pentru o alimentatie echilibrata

    Perele sunt dulci si aromate, dar si una dintre cele mai bune surse de fibre, 200 de grame de fruct oferind corpului in jur de 6 grame de fibre. Un desert delicios si mai ales sanatos.

  • Perele Obelisk

    Cu fructele sale mari, cu o coaja subtire si un frumos colorit galben-verzui, proaspat, cu pete maronii atunci cand sunt bine coapte, parul columnar Obelisk este una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care nu au foarte mult spatiu in livada sau gradina, dar isi doresc pere cu gust dulce si note acrisoare, cu pulpa relativ moale, suculenta, perfecte pentru gustare sau conservare.

  • Cinci motive pentru care trebuie sa mancati pere

    Perele mancate crude, ca o gustare sanatoasa, s-au dovedit eficiente in intarirea sistemului imunitar, mai ales pe masura ce se apropie anotimpul rece, perioada care va aduce cu ea si numeroase raceli si gripe.

  • Perele asiatice si sanatatea

    Perele asiatice au multe in comun cu merele dar botanic vorbind sunt mai apropiate de perele clasice. Pe continentul de origine, sunt cunoscute sub denumirea de pere chinezesti sau pere japoneze, in functie de varietate.

  • Cat de sanatoase sunt perele?

    Perele au o dulceata aparte, diferita de cea a merelor, la care aproape toata lumea ravneste in fiecare toamna.


Warning: fopen(cache/10c9d0fb2ec2a73dbfad33522ca62fa8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139