Perele asiatice si sanatatea

Nume stiintific: Pyrus pyrifolia (Burman f.) Nakai.

Perele asiatice au multe in comun cu merele dar botanic vorbind sunt mai apropiate de perele clasice. Pe continentul de origine, sunt cunoscute sub denumirea de pere chinezesti sau pere japoneze, in functie de varietate. 

Spre deosebire de perele europene, acestea sunt de regula rotunde si ferme la atingere.  Perele asiatice de mana intai se culeg, ca orice fruct, atunci cand se coc sau sunt in prag de a se coace. Acest lucru le asigura o rezistenta superioara la transportarea pana in tinuturile indepartate ale lumii, cum ar fi SUA. Perele asiatice ajung la maturitate suculente, usor crocante, la fel ca merele,  si dulci mai ales in apropierea miezului.

Perele japoneze se caracterizeaza printr-o forma sferica aproape perfecta, in vreme ce perele chinezesti au forma ovala ceva mai pronuntata. Foarte important in alegerea lor este culoarea. Selectati fructele cele mai parfumate, galbene, care nu prezinta urme de lovituri sau pete maronii.

Cantitatea medie de nutrienti in 100g de produs:

Apa 88.250 g 
Energie 42.000 kcal 
Energie 176.000 kj 
Proteine 0.500 g 
Total lipide (grasimi) 0.230 g 
Cenusa 0.370 g 
Carbohidrati, prin diferenta 10.650 g 
Fibre alimentare 3.600 g 
Total zaharuri 7.050 g 
Calciu 4.000 mg 
Magneziu 8.000 mg 
Fosfor  11.000 mg 
Potasiu 121.000 mg 
Zinc 0.020 mg 
Cupru 0.050 mg 
Mangan 0.060 mg 
Seleniu 0.100 mcg 
Vitamina C  3.800 mg 
Vitamina B1 0.009 mg 
Vitamina B2 0.010 mg 
Niacina 0.219 mg  
Vitamina B-6 0.022 mg 
Total folati 8.000 mcg 
Vitamina E 0.120 mg 
Vitamina K 4.500 mcg 

I. C.

Articole asemănătoare

  • Fructe si legume pentru o minte sanatoasa

    Rosiile bine coapte sunt excelente in salate, ca gustare, gatite in diverse moduri, dar cati dintre cei care le mananca de fiecare data cu atata placere stiu ca in tomate se gaseste si un puternic antioxidant, licopenul, ce protejeaza organismul de actiunea nociva a radicalilor liberi. Iar in timp banalele rosii (le puteti asocia alte legume si eventual putin ulei de masline) nu mentin doar sistemul imunitar si cel digestiv, dar mentin si sanatatea mintii si mai ales memoria sau capacitatea de concentrare.

  • Consumul de oua si sanatatea inimii

    Astazi ne propunem sa demontam inca un mit legat de alimentatia de zi cu zi, aducand in discutie relatia dintre consumul de oua si sanatatea inimii. Este, oare, fondata teama ca mancand regulat oua ne expunem la unele boli ale inimii?

  • Tratamente naturiste pentru fata: peeling cu migdale

    Ingrijirea corporala este foarte importanta, atat pentru aspectul exterior cat si pentru sanatatea organismului. Orice persoana ar trebui sa tina cont de acest lucru, deoarece frumusetea si sanatatea ne fac sa ne

  • 5 fructe care va ajuta sa slabiti

    Conform nutritionistilor dietele sanatoase si echilibrate ar trebui sa previna aparitia unor kilograme nedorite in timp. De asemenea si sanatatea se va situa la un cu totul alt nivel daca urmam sfaturile specialistilor din acest domeniu.

  • Sucul de lamaie, utilizat in ingrijirea pielii

    Tratamentul si ingrijirea cosmetica au devenit o necesitate. In consecinta, datorita mediului poluat, pielea noastra are nevoie de o mai mare atentie si protectie din partea noastra. Astfel, tratamentele cu cosmetice naturale, preparate acasa cu fructe, legume sau diverse alte plante, ne ofera beneficii supreme si vizibile in stralucirea si sanatatea pielii.


Warning: fopen(cache/ac84fb863cd1fdc3b270a0e88ce1efbb) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139