Pionier

Pomul de vigoare mijlocie, rodeste pe ramuri scurte, este productiv si rezistent la rapan.
Fructele sunt mijlocii, sferice cu pielita lucioasa si cu multa ceara, de culoare rosie-violacee.
Pulpa alba, fina, foarte suculenta, dulce si armonios acidulata, cu aroma fina, de calilate buna pentru masa.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Cartoful lui Parmentier

  Daca nu ar fi fost eforturile nutritionistului si dieteticianului Antoine Augustin Parmentier (1737-1813) poate ca Franta ar fi adoptat mai tarziu cartoful, poate niciodata.

 • Rozmarinul, un pionier in tratamentele fitoterapeutice

  Rozmarinul este o planta apreciata mai mult in postura de condiment, chiar daca nici in privinta valorii nutritive nu este mai prejos. Inca din timpuri istorice oamenii din zona Mediteranei intrebuintau rozmarinul in scopuri medicinale bine cunoscute, sub forma de ceai sau ulei esential.

 • Cum crestem meri ?

  Putem sa mancam mere direct din pom, in compozitia unei placinte sau stoarse de zeama bogata in vitamina C, intr-un pahar. Merele au fost si sunt in continuare printre cele mai apreciate fructe pentru gustul ce ne rasfata si vitaminele care ne protejeaza de raceala.

 • Viata secreta a plantelor

  Plantele au secrete la fel cum si fiintele umane au. Afirmatia poate fi gasita in cartea scrisa in limba engleza de Peter Tompkins si Christopher Bird si care poarta titlul "The Secret Life of Plants" (Viata secreta a plantelor).

 • Gradinile de la Villandry

  Castelul Villandry a fost terminat in anul 1536 si a fost ultimul din cele mai mari castele construite pe malurile fluviului Loire in timpul Renasterii. Gradinarii din Franta secolului al XVI-lea combinau stilul francez...


Warning: fopen(cache/9119992c7a0bd97723c199171a28a3ee) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139