Plantarea inainte de venirea primaverii

 Inainte de a incepe activitatile de plantare, inainte de venirea primaverii, trebuie sa urmariti cateva aspecte si sa aplicati unele tratamente benefice atat solului cat si plantelor.

In prima faza alegeti zona unde veti planta florile. Apoi asigurati-va ca solul este sanatos caci numai un sol sanatos poate da nastere unor plante frumoase.

Pentru acest lucru adaugati substante nutritive si ingrasaminte naturale in locurile unde veti planta flori, arbusti sau pomi fructiferi.

Materiile organice permit la randul lor o mai buna circulatie a apei, aerul va putea ajunge la radacini si sol, iar gradina dumneavoastra va fi una sanatoasa si foarte frumoasa.

Materialul organic pe care il adaugati solului poate fi compus din compost, frunze mucegaite sau substante pe care le gasiti la magazinele de specialitate.

In februarie sau martie, daca solul este fezabil, puteti semana si culturi de varza, mazare, ceapa, praz, salata sau spanac.

Tot in aceste luni este timpul si pentru plantarea sparanghelului, rubarbei sau a hreanului.

Pana in aprilie puteti planta culturi de radacinoase (morcovi, cartofi), iar in mai, cand solul este incalzit, deoarece s-a dus inghetul, pot fi plantate tomatele, porumbul si fasolea.

Articole asemănătoare

 • Pregatirea trandafirilor pentru iarna

  Ati avut grija sa tundeti, fertilizati, udati si curatati trandafirii din gradina inca de la venirea primaverii. Eforturile v-au fost rasplatite cu flori pe care le-ar admira orice artist.

 • Toamna, anotimpul in care se planteaza cartofii

  Inca de la inceputul toamnei orice gradinar trebuie sa inceapa monitorizarea temperaturilor pe timp de noapte. Acelasi lucru se face de regula si la venirea primaverii.

 • Activitati de toamna in gradina

  Anotimpul tomnatic este ideal pentru a da startul pregatirii gradinii pentru iarna. Lunile septembrie si octombrie nu sunt foarte friguroase si aveti oportunitatea sa iesiti in gradina cat inca vremea este relativ prietenoasa, pentru a aranja straturile inainte de venirea inghetului.

 • Mancatul - complet nesanatos inainte de inot?!

  Fiecare dintre noi cunoaste regulile care se "cer" dupa o masa copioasa: trebuie sa luam o pauza de aproximativ doua ore in care sa stam linistiti si relaxati, mai ales inainte de a ne aventura in valurile marii sau in piscina cu apa rece

 • Intretinerea gradinii primavara

  Inainte de apropierea primaverii trebuie sa incepeti sa va organizati gradina pentru a avea plante sanatoase si frumoase.


Warning: fopen(cache/2d70b9ae667ed572129b29cc178bd7e0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139