Intretinerea gradinii primavara

 Inainte de apropierea primaverii trebuie sa incepeti sa va organizati gradina pentru a avea plante sanatoase si frumoase.

Daca lista cu ce plante va doriti in gradina este completa, nu va ramane decat sa asezati pe hartie designul gradinii si sa marcati locurile unde veti aseza plantele pentru un aspect general placut.

Marcati zonele care stiti ca sunt insorite si cele care sunt drenate pentru a le rezerva acelor plante mai sensibile care nu se dezvolta corespunzator la umbra si unde solul este uscat.

Taiati arbustii devreme si pregatiti-i pentru primavara. In acest fel se vor contopi cu designul general ce va inflori odata cu sosirea calduroaselor luni de dinainte de vara.

Odata cu taierea arbustilor puteti sa incepeti si plivitul buruienilor, inainte ca acestea sa se dezvolte si sa isi extinda radacinile.

Asigurati-va ca ingrasamintele folosite sunt de buna calitate si organice. Cele chimice au deseori influente negative asupra plantelor.

Arbustii, unele plante anuale si bulbii pot fi cultivati fara probleme primavara.

In plus, solul trebuie sa fie fertilizat inainte de a incepe plantarea. Daca luati in considerare aceste indrumari, veti avea o gradina de care va veti bucura pe parcurs ce plantele vor creste viguroase si in acelasi timp sanatoase.

Articole asemănătoare

 • Forsythia Roseum - flori roz pentru o gradina de primavara

  Un arbust ornamental de origine orientala ce surprinde placut prin nenumaratele flori de un roz intens (veti gasi in functie de sol si varsta plantei exemplare cu flori ce pot sa capete o nuanta de un roz inchis spre rosu deschis, dar si inflorescente de un trandafiriu palid) acest Forsythia Roseum (Abeliophyllum distichum Roseum) ofera gradinii un plus de culoare si prospetime.

 • Intretinerea gradinii in prima luna din an

  Ca orice luna din an, chiar de intruchipeaza iarna prin excelenta, Ianuarie vine cu lucruri mai mult sau mai putin importante de realizat in gradina.

 • Intretinerea gradinii in luna noiembrie

  Gradina poate fi frumoasa si in penultima luna a anului calendaristic, noiembre, in culori iernatice. Chiar daca este putin cam devreme sa stim ce ne rezerva anotimpul rece, un lucru este cert: animalele din gradina vor avea nevoie de ajutor, chiar si daca va fi o iarna blanda.

 • Primavara si iazul din gradina

  Primavara este anotimpul schimbarilor nu numai cat priveste natura si ritmul biologic al plantelor si vietuitoarelor, dar si din perspectiva activitatilor intreprinse. Iazul ar trebui sa fie curatat cel putin o data pe an, desi cel mai bine ar fi de doua ori, toamna si la inceputul primaverii.

 • Intretinerea gradinii in timpul verii

  Vara este in toi iar gradina care inca abunda in culori vii nu da semne ca spectacolul cromatic se va diminua treptat in perioada urmatoare.


Warning: fopen(cache/d33d2d7f6e009fd570a62e2960ad18bd) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139