Plantele din bacon - frumoase si utile?

Plantele specifice pentru balcon, pe care le admiram in anotimpurile calde sunt muscatele si petuniile curgatoare. Acestea se regasesc in ghivece asezate pe farturi sau direct pe balustrada. In ultimul timp se gasesc in magazinele de specialitate lampi cu un suport special pentru ghivece, astfel incat petalele florilor sa reflecte lumina, transformand astfel intreaga atmosfera intr-una deosebita.

Plantele din balcon nu detin doar un rol estetic, ele pot fi si foarte practice. Din ramurile care se intind putem realiza o frumoasa "perdea", care sa ne fereasca de privirile curioase ale vecinilor. Pentru a le ajuta sa se intinda mai bine, putem lega ici si colo diverse snururi colorate.

Pe langa florile curgatoare in balconul nostru isi gasesc foarte repede locul si crengutele de zmeura sau cele de afine. Fructele acestor plante arata foarte bine, iar in plus sunt delicioase. Rosiile cresc si se dezvolta foarte frumos in ladite special amenajate. Pe langa avantajul de a avea fructe si legume proaspete, balconul nostru se transforma intr-o adevarata sera – o oaza de liniste si de deconectare in care putem simti cele mai aromate miresme.

In diminetile de primavara sau chiar si in cele de vara, cand temperaturile nu sunt foarte ridicate, putem savura micul dejun la masuta din balcon, iar pentru ca acesta sa fie si mai sanatos, avem posibilitatea de a adauga patrunjel  sau busuioc aromat.

 

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • 17 plante recomandate pentru acasa si locul de munca

  Oamenii iubesc plantele din varii motive dar, in general, pe primul plan sunt mirosul, culoarea, forma si functia lor decorativa. Ultimele studii ne-au demonstrat, totusi, ca la baza prieteniei dintre om si natura exista relatii mult mai complexe decat s-a crezut.

 • Plante utile pentru combaterea daunatorilor din gradina

  Exista o lege a naturii potrivit careia toate componentele mediului se armonizeaza. In realitate mereu vor fi exceptii, iar persoanele care se indeletnicesc cu gradinaritul cunosc bine acest lucru. Dovada ca bolile si daunatorii constituie o provocare constanta atat pentru plantele crescute afara cat si pentru majoritatea celor din apartament.

 • 6 legume de plantat in luna Iunie

  Oricat de mari, frumoase si atractive ar fi gradinile decorative, in cele din urma, tot acelea de legume satisfac necesitatile practice si sunt mai apreciate. Gradina de legume din gospodarie ofera pe langa o indeletnicire constanta

 • Primul ajutor pentru plantele din balcon

  Plantele sanatoase si puternice sunt rezultatul unei ingrijiri exemplare, a locului ideal pentru ele si a obsercarii lor regulate

 • Udarea plantelor in exces

  Multi gradinari si cei care iubesc plantele cunosc efectere udatului in exces. Putini stiu insa efectele nocive ale acestei actiuni, chiar daca este o activitate facuta din dorinta de a avea plante frumoase si bine dezvoltate.


Warning: fopen(cache/5e404caa9d971c9424312abd7420b322) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139