Primul ajutor pentru plantele din balcon

Plantele sanatoase si puternice sunt rezultatul unei ingrijiri exemplare, a locului ideal pentru ele si a obsercarii lor regulate. Echilibrul lor si modul bun in care acestea se dezvolta pot fi perturbate de greseli in ceea ce priveste udatul. Pra multa apa le poate faca mult rau, insa este valabil si in cazul in care apa este mult prea putina pentru necesitatile lor.

Seceta in randul florilor din balcon

Aunci cand le este sete plantele ne dau un semnal de alarma. In loc sa arate frumos, sa straluceasca de sanatate, ele devin din ce in ce mai firave. Parca incep sa planga. Frunzele incep sa se rasuceasca, devin galbui, iar in final cad. Pamantul se intareste si formeaza fisuri.

In timpul verii plantele din balcon trebuie udate mai des, poate chiar si zilnic, iar in zilele toride, caniculare, ar fi bine ca la orele de varf acestea sa fie acoperite cu ceva care sa le tina umbra.

Florile arse de soare

Soarele este datator de viata in general, insa ce este prea mult poate strica sau chiar ucide. Frunzele pot suferi din cauza arsurilor, iar aceasta suferinta poate atrage diverse boli care afecteaza intreaga planta. De aceea indicat este ca acestea sa fie ferite atunci cand soarele este foarte puternic si reprezinta un pericol pentru ele.

Plantele trebuie obisnuite incetul cu incetul cu puterea soarelui, mai ales daca in timpul iernii au fost adapostite intr-un loc mai intunecat, poate mai racoros.

Prea multa apa dauneaza

Excesele nu sunt bune in general si iata ca aceasta “regula” poate fi adaptata si in randul plantelor din balcon si nu numai. Daca le udam excesiv riscam sa le pierdem, insa inainte acestea ne dau semnale de alarma, simptomele fiind asemanatoare ca in cazul lipsei de apa. Frunzele se ingalbenesc si cad, iar acelasi lucru se intampla si cu mugurilor.

Sursa foto

A.V.


Articole asemănătoare

 • Sfaturi pentru o gradina de interior

  Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

 • Cele mai bune ceaiuri pentru detoxifiere

  Este bine cunoscut si demonstrat stiintific faptul ca ceaiul poate avea diferite calitati curative in functie de planta sau plantele din care este realizat. Nu este insa obligatoriu sa fii bolnav pentru a savura o ceasca de ceai cald.

 • 17 plante recomandate pentru acasa si locul de munca

  Oamenii iubesc plantele din varii motive dar, in general, pe primul plan sunt mirosul, culoarea, forma si functia lor decorativa. Ultimele studii ne-au demonstrat, totusi, ca la baza prieteniei dintre om si natura exista relatii mult mai complexe decat s-a crezut.

 • Plante utile pentru combaterea daunatorilor din gradina

  Exista o lege a naturii potrivit careia toate componentele mediului se armonizeaza. In realitate mereu vor fi exceptii, iar persoanele care se indeletnicesc cu gradinaritul cunosc bine acest lucru. Dovada ca bolile si daunatorii constituie o provocare constanta atat pentru plantele crescute afara cat si pentru majoritatea celor din apartament.

 • Plantele din bacon - frumoase si utile?

  Plantele specifice pentru balcon, pe care le admiram in anotimpurile calde sunt muscatele si petuniile curgatoare


Warning: fopen(cache/0ab8955ca86ab765ed9674ea78db42c9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139