Plantele tropicale, mai pretentioase?

 

 

Plumeria

 

 Daca va plac plantele tropicale atunci puteti sa le tineti in casa sau in sera fara nicio problema daca veti respecta cateva lucruri simple.

 

Foarte multe persoane aleg plantele tropicale pentru frumusetea lor deosebita. Temperatura scazuta nu este indicata, dar nici  temperatura foarte ridicata. Factorii importanti in dezvoltarea armonioasa sunt lumina, solul si umiditatea potrivita.

 

Plantele tropicale au nevoie de lumina solara in cantitati diferite. Se poate observa acest lucru prin faptul ca plantele isi schimba coloritul frunzelor sau florilor. Daca plantele dumneavoastra au culoarea frunzelor de un verde inchis veti observa ca se schimba in verde deschis sau chiar galben daca sunt expuse unei lumini puternice. Tot ce aveti de facut pentru a le proteja este sa le schimbati locul sau sa atenuati cumva lumina naturala.

 

Majoritatea plantelor tropicale prefera lumina naturala, dar daca acest lucru nu este posibil puteti folosi la fel de bine si lumina artificiala. Trebuie sa tineti cont de faptul ca plantele tropicale au nevoie de lumina cu tonuri albastre sau rosii pentru a-si produce hrana. 

 

Referitor la sol, acesta trebuie sa asigure aerisirea radacinilor si drenaj pentru apa, mentinand in acelasi timp umiditatea potrivita. Unele composturi sunt deja fertilizate pentru a ajuta planta sa se aclimatizeze mai repede. 

 

Este indicat sa udati o data pe zi. Daca puneti pamantul potrivit atunci acesta va mentine umiditatea necesara pentru o zi intreaga. Pentru a mentine aceasta umiditate  nu trebuie sa amplasati plantele langa o fereastra deschisa unde exista destul soare si vant. Expunerea constanta a plantelor la soare puternic sau vant duce la uscarea solului.

 

 

gradinamea.ro

Articole asemănătoare

 • Begoniile, plante ideale de primavara-vara

  Faptul ca begoniile se numara printre plantele cel mai usor de crescut se reflecta in popularitatea de care se bucura in fiecare primavara. In functie de soi, Begonia poate avea aspect de tufe cazatoare sau arbusti,

 • Activitatile din sera in luna Ianuarie

  Una dintre cele mai mari satisfactii oferite de orice sera este ca pana si iarna, plantele sunt colorate si pline de viata, in timp ce afara majoritatea speciilor dorm adanc sub stratul de zapada.

 • Deficientele de nutrienti ale plantelor

  Problemele aparute la plante nu sunt intotdeauna provocate de insecte sau de boli. Uneori, o planta care nu este sanatoasa sufera de o deficienta de nutrienti sau, dimpotriva, poate avea prea mult dintr-o substanta nutritiva.

 • Cum sa alegeti cele mai potrivite plante pentru o gradina restransa

  Dificultatea de a alege plantele care ofera gradinii dumneavoastra stralucire provine din dorinta de a nu omite nicio specie vegetala preferata. Cand spatiul pe care doriti sa il infrumusetati cu flori are o suprafata redusa, problema este cu atat mai dificila intrucat sunteti obligati sa acceptati unele compromisuri.

 • Plantele si Muzica

  Plantele cresc mai bine cand asculta muzica. Cercetarile efectuate au demonstrat ca sub influenta vibratiilor sonore de o anumita frecventa si intensitate miscarea cloroplastelor din celule se accelereaza. Aceasta duce la intensificarea metabolismului, stimuland cresterea mai rapida a plantei.


Warning: fopen(cache/91326ab9b34ee7c71f30600256031b52) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139