Pregatirea gradinii pentru primavara

 La venirea primaverii  plantele incep sa dea din nou viata gradinii dumneavoastra. Pentru un aspect general frumos al gradinii trebuie sa aveti grija ca plantele sa primeasca inainte de sosirea primaverii o atentie sporita. Astfel se vor dezvolta sanatos si va vor zambi zilnic sub razele gingase ale soarelui de primavara.

Iata cateva sfaturi pe care le puteti folosi in gradina, inainte de sosirea primaverii.

- Utilizati un filtru din hartie folosit adesea si la prepararea cafelei pentru a acoperi gaurile de scurgere din ghivecele dumneavoastra. Astfel apa se poate scurge si murdaria nu va crea dezordine.

- Aveti grija ca atunci cand plantati bulbii, sa marcati cu un bat zonele unde sunt acestia.

- Alegeti sa plantati flori colorate pentru a inviora gradina.

- Evitati sa plantati aceeasi planta an de an in acelasi loc.

- Plantarea pomilor fructiferi cand inca mai este frig afara este recomandata deoarece astfel pomii vor fi feriti de insecte daunatoare si boli.

Atentia pe care o acordati gradinii dumneavoastra se va reflecta in aspectul si viabilitatea plantelor care vor creste in armonie in acest spatiu.

Articole asemănătoare

 • Pregatirea gradinii pentru sezonul cald incepe in martie

  Luna martie a adus anul acesta o vreme mai calda decat de obicei, extrem de potrivita pentru a insufla gradinii tale viata. Cand temperaturile depastesc pragul de zero grade si incep sa devina constante, iti poti face in sfarsit planuri pentru plantele tale dragi.

 • GradinaMea in luna martie

  Luna martie este cea mai prielnica pentru aranjarea si pregatirea gradinii, pentru sadirea florilor si aranjarea straturilor

 • Pregatirea gradinii pentru iarna

  Cand noptile de toamna devin tot mai reci trebuie sa incepeti pregatirile pentru iarna. Astfel nu veti avea doar in anotimpul rece o gradina frumoasa. Primavara, cu mult mai putine eforturi plantele din gradina dumneavoastra vor fi sanatoase, avand totodata si un aspect placut ce va da culoare peisajului general.

 • Activitati de toamna in gradina

  Anotimpul tomnatic este ideal pentru a da startul pregatirii gradinii pentru iarna. Lunile septembrie si octombrie nu sunt foarte friguroase si aveti oportunitatea sa iesiti in gradina cat inca vremea este relativ prietenoasa, pentru a aranja straturile inainte de venirea inghetului.

 • Pregatirea gradinii pentru toamna

  Toamna inseamna pentru majoritatea persoanelor care detin o gradina de cele mai mult ori unelte si munca. Toamna este anotimpul ideal pentru a face imbunatatiri in gradina, de exemplu, acolo unde trebuie sapate straturi noi sau unde mai trebuie semanata iarba


Warning: fopen(cache/daa7be421c4db6a1db23e680909ae2e5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139