Prima de 5000 de euro pentru fiecare hectar impadurit

Pentru a limita taierile abuzive, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale a propus o serie de masuri care vizeaza inasprirea legislatiei in vigoare, inclusiv prin introducerea Codului silvic. Persoanele care taie ilegal lemn pe o suprafata mai mare de padure vor fi sanctionate mai aspru. O alta masura priveste persoanele care impaduresc orice fel de suprafata pe care o detin si a caror actiune va fi incurajata, din 2007, prin acordarea de prime de 5.000 euro pe ha de teren impadurit.

Potrivit datelor furnizate de MADPR, in ultimii 16 ani o suprafata de 32.524 ha de padure (reprezentnd 0,51% din suprafata totala a padurilor) a fost taiata ras, iar o suprafata de 96.823 ha de padure (1,52% din suprafata totala a padurilor) a fost puternic rarita prin taieri necontrolate.

"Din totalul sesizarilor privind defrisarile ilegale, doar 2% au fost solutionate cu trimitere in judecata", a declarat Oana Marinescu, purtator de cuvant al guvernului.

"Guvernul va sprijini eforturile ministrului agriculturii pentru inasprirea legislatiei si aplicarea masurilor pentru combaterea taierilor ilegale de padure", a mai precizat purtatorul de cuvant.

Defrisari masive in muntii PIatra Craiului
Defrisari masive in muntii Piatra Craiului

Articole asemănătoare

 • Masca naturala cu iaurt si zeama de lamaie pentru tenul acneic

  O masca facuta in casa este intotdeauna benefica pentru ten, deoarece contine numai ingrediente naturale, cu actiuni folositoare. Va propunem sa incercati masca cu iaurt si zeama de lamaie pentru tenul acneic.

 • Conserve. Sos salsa de legume pentru sezonul rece

  Un sos ideal pregatit in propria bucatarie cu o varietate de legume si bogat in vitamine este sosul salsa de legume pentru sezonul rece. Bucurati-va de gustul exotic al acestui sos, folosindu-l mereu la mancarurile preferate.

 • Masca cu banane si ulei de masline pentru un ten hidratat

  Utilizarea produselor cosmetice preparate la domiciliu din fructe proaspete ori legume si alte substante nutritive reprezita o modalitate simpla de curatire a pielii si totodata de hranire a acesteia. Va propunem o masca cu banane si ulei de masline pentru un ten hidratat.

 • Masca cu suc de morcovi pentru hidratarea tenului

  Pentru a beneficia de calitatile acestui suc de morcovi, va invitam sa incercati masca cu suc de morcovi pentru hidratarea tenului.

 • Masca de mere pentru tenul deshidratat

  Marul este recomandat la prepararea mastilor pentru fata, deoarece dermatologii sustin ca aduce beneficii tenului deshidratat. Tenul deshidratat se caracterizeaza printr-o piele subtire, fragila, lipsita de elasticitate si de rezistenta. De aceea, pentru a ne hidrata acest tip de piele, trebuie sa ii acordam o atentie si o ingrijire deosebite


Warning: fopen(cache/4f2a5dcbf1cf0fc2263889a27dfe084e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139