Principiile de baza ale dietei Paleo

Este limpede, nu toate produsele din magazine sunt deopotriva aratoase si sanatoase pentru organism. Ba chiar dupa o analiza succinta s-ar putea conchide ca pentru omul modern nu mai conteaza ce, cat sau cand mananca, si ca in secolul vitezei totul se rezuma in fond la satisfacerea nevoii de hranire.

Care este cea mai buna dieta? Nu exista un etalon, pentru fiecare va fi intotdeauna aceea care il va ajuta sa scape de kilogramele in plus. Exista tot mai multe opinii care converg catre ideea ca alimentatia preistorica ar fi cea mai potrivita pentru noi intrucat aceasta se intemeiaza pe oranduirea sadita in natura. Aceasta dieta speciala a fost denumita peste ocean dieta Paleo, sau mai in gluma mai in serios, dieta Epocii de Piatra

Teoria spune ca noi nu suntem genetic construiti pentru a tolera alimentele procesate cu care, din pacate, multi obisnuim sa incepem sau sa incheiem ziua. Dieta Paleo agreeaza hrana simpla neprocesata de origine vegetala si animala.

Carnea de pui, carnea slaba de vita, carnea de peste, ouale, legumele, fructele, dar si laptele sunt in masura sa asigure o viata sanatoasa. In portii foarte mici sunt permise mierea, fructele uscate si uleiurile naturale.

Pe lista neagra se situeaza zaharul procesat, sursele de grasimi saturate, carbohidrati simpli si aditivi. De asemenea, sunt excluse cu desavarsire: sunca, crenvurstii, pateul, alimentele de tip fast-food, carnea procesata sau cu multa sare. Cartofii sunt restrictionati deoarece varietatile valabile acum sunt modificate genetic si nutritional, avand un continut de carbohidrati mai mare decat in Epoca de Piatra.

Doua dintre personalitatile care au optat cu succes pentru dieta Paleo, in speranta de a pierde in greutate, sunt Megan Fox si Tom Jones. Indragitul cantaret a declarat cu entuziasm intr-o emisiune radiodifuzata: "Te indeamna sa te intorci la ceea ce obisnuiam sa mancam atunci cand eram vanatori si culegatori. (..) Consuma orice este natural: carne, peste, legume ".

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

  • Beneficii uimitoare ale mustului

    Din noianul de beneficii ale strugurilor care s-au copt indelung la soare, nimic nu se compara probabil cu dulceata rezultata din prepararea mustului. Urmele arheologice demonstreaza ca prepararea bauturilor non-alcoolice sau alcoolice, pe baza de strugure, nu le era straina inaintasilor nostri.

  • Cum depinde viata sanatoasa de vitamina B12?

    In fiecare zi organismul nostru are nevoie de vitamine si minerale pentru a functiona corespunzator. Sursa de baza o reprezinta alimentele, care trebuie alese nu doar prin prisma calitatilor gustative si olfactive, ci si a rolului din schema complexa a nutritiei.

  • 6 ingrediente naturale folosite in produsele de ingrijire a parului

    In natura se intalnesc sute de ingrediente care pot fi folosite direct sau indirect la ingrijirea parului. Pentru specialisti criteriul de baza care le diferentiaza, din punct de vedere al calitatii, este masura in care hranesc scalpul, iar apoi stralucirea conferita podoabei capilare.

  • Produse naturale de infrumusetare preparate in casa

    Produsele de infrumusetare preparate chiar de noi au la baza materia prima naturala, iar cremele, sampoanele, sapunurile sau solutiile pentru peeling nu necesita efort sau mult timp, ci bunavointa si putin din acel “know - how”.

  • Aranjamente florale de toamna

    Aranjamentele florale de toamna constau in alaturarea florilor de sezon cu alte elemente din natura, cum sunt legumele, frunzele, ghindele, nucile, ierburile uscate si chiar crengutele, in scopul de a obtine nuante calde si cuceritoare.


Warning: fopen(cache/22f4c81d01a25acda7b2484a9b5f1483) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139