Proprietatile curative ale ghimbirului

In ultimii ani ghimbirul este planta care a castigat tot mai multa popularitate. Datorita studiilor efectuate, specialistii au descoperit proprietati foarte importante pentru sanatatea noastra.

Ghimbirul provine din Asia de Sud-Est, s-a raspandit in India si de acolo a fost adus in Europa. In Evul Mediu ghimbirul era utilizat ca si inlocuitorul piperului pentru condimentarea delicateselor culinare. Astazi, la noi, sunt folosite in general doar radacinile. Avand in vedere ca cererea pe piata este foarte mare, aceasta planta nu mai poate fi produsa exclusiv pe cale naturala, de aceea aceasta creste in sere si spatii special amenajate.

Proprietatile ghimbirului sunt variate, acesta nu are doar rolul de condiment aromat, ci are efecte benefice si curative asupra organismuui nostru. Astfel ghimbirul combate urmatoarele afectiuni:

- lipsa poftei de mancare
- probleme cu stomacul
- dureri menstruale
- inflamatii in interiorul cavitatii bucale
- are un efect antioxidant
- combate reumatismul si guta
- crampe musculare
- simptomele racelii

Continutul curativ al ghimbirului:

- continut bogat in vitamina C
- 22 uleiuri eterice foarte puternice, care au efect antibacterian, antiviral, scad tensiunea arteriala
- Hormoni care ajuta la regenerarea celulelelor
- gingerol

Sursa foto

A.V.


Articole asemănătoare

 • Ce substante nutritive iti ofera strugurii?

  Chiar daca ne vine sau nu a crede, proprietatile benefice ale strugurilor nu sunt o descoperire a zilelor noastre. Grecii, arabii si romanii cunosteau foarte bine efectele curative ale acestor fruncte si practicau cura pe baza doar de struguri timp de cateva zile.

 • Lucruri esentiale de stiut despre valoarea nutritiva a sfeclei

  Despre proprietatile terapeutice ale sfeclei rosii se stie din vremuri indepartate. Grecii si romanii au vazut in aceasta radacina un aliment, insa mai mult decat orice, un prieten de nadejde in combaterea febrei si altor afectiuni.

 • Fructe si legume care fac minuni

  Cunoastem proprietatile curative ale multor fructe si legume si asemanarea dintre forma lor si organele carora le sunt benefice este uimitoare. Facand parte din dieta noastra zilnica acestea ne feresc de afectiuni grave si ne ajuta sa luptam sanatos impotriva stresului cotidian de care oricat am dori, nu putem scapa.

 • Proprietatile curative ale fructelor

  Utilizate frecvent de-a lungul timpului, in alimentatia noastra zilnica, fructele detin o serie semnificativa de proprietati curative asupra organismului nostru:

 • Ce sunt nutrientii?

  In ultimele decenii, interesul specialistilor fata de alimentatia sanatoasa a condus la dezlegarea unor "mistere" legate de proprietatile curative ale multor alimente.


Warning: fopen(cache/a0bc95d590ce2393a7dee08ac6d6aba9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139