Regina plantelor: Ganoderma Lucidum

 Ganoderma Lucidum, Reishi sau Ling Zhi, este cunoscuta si ca regina plantelor. Aceasta apartine grupului Polyporaceae a familiei de ciuperci Reishi. Familie cu peste 250 de specii, multe avand originea in regiunile tropicale si fiind totodata intrebuintate in medicina asiatica.

Ganoderma Lucidum are o suprafata de culoare rosie, o tulpina mica si ingusta. Creste pe busteni, cioturi si foioase; se gaseste rar in salbaticie si este cultivata in ferme pentru proprietatile curative.

Ganoderma actioneaza in tratamentul cancerului, ajuta la curatarea organismului de toxine si contribuie la consolidarea sistemului imunitar. Totodata, aceasta curata ficatul de toxine, imbunatatind functia hepatica si stimuland regenerarea celulelor hepatice.

Agentii anti-cancer pe care ii gasim in Ganoderma sunt polizaharidele si germaniul. Polizaharidele au capacitatea de a stopa cresterea tumorilor maligne.

Indicatii privind utilizarea Ganodermei pentru tratarea cancerului:

a) reduc efectele secundare ale chimioterapiei sau radioterapiei si atenueaza durerile pe durata tratamentelor. Efecte secundare: oboseala, pierderea apetitului, caderea parului, supresia maduvei osoase si riscul de infectie;

b) prelungesc perioada de supravietuire si minimizeaza metastaza;

c) imbunatateste calitatea vietii;

Este deosebit de eficienta si in tratarea bolilor de rinichi.

Ganoderma Lucidum a fost utilizata pentru tratarea neurasteniei, o conditie comuna in sindromul oboselii cronice.

Numeroase studii efectuate in Japonia, Rusia si China au demonstrat ca substantele gasite in Ganoderma reduc nivelul colesterolului si imbunatatesc circulatia sangelui. S-a dovedit, de asemenea, ca acizii din extractele de Reishi sunt extrem de eficace ca si agenti anti-inflamatori si trateaza problemele hepatice severe.

Ganoderma este o solutie naturala de rezolvare a problemelor de sanatate cu care se confrunta majoritatea oamenilor din lumea intreaga, probleme datorate stilului de viata si mediului inconjurator.

Articole asemănătoare

 • Stromberg, prunele care au o regina

  Un soi vechi si foarte indragit in Germania si nu numai, fiind aduse in Stromberg din Franta si Spania prin secolul al XVIII-lea, foarte apreciate pentru gustul lor foarte dulce, cu usoare note acide, sunt si singurele prune care au in fiecare an o regina a lor.

 • Ciresele Regina

  Ciresele Regina sunt o varietate de origine germana, tot mai populare in ultimele decenii, cu o productie destul de buna, rezistente la transport si delicioase ca desert, in retete, sub forma de suc sau dulceata si compot.

 • Regina Noptii si gradina de vara

  Regina Noptii a devenit o floare de gradina din ce in ce mai cautata pe meleagurile noastre, si nu este un lucru de mirare date fiind “armele” sale irezistibile: frumusetea si parfumul.

 • Ingrijirea plantelor in timpul iernii

  Frigul, vanturile uscate care bat in timpul iernii, pot indeparta rapid umezeala de pe suprafata plantelor si de la radacini. Cele mai susceptibile sa se usuce si sa piara inainte de vreme din gradina sunt exemplarele plantate toamna tarziu,

 • Flori de toamna. Regina Noptii

  Putine flori imprastie dupa amurg un miros mai imbatator decat Regina Noptii, de aceea spunem ca si-a meritat din plin numele.


Warning: fopen(cache/aaf77198451970a9de7c61ebf57a6c8d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139