Stromberg, prunele care au o regina

Un soi vechi si foarte indragit in Germania si nu numai, fiind aduse in Stromberg din Franta si Spania prin secolul al XVIII-lea, foarte apreciate pentru gustul lor foarte dulce, cu usoare note acide, sunt si singurele prune care au in fiecare an o regina a lor. Livezile pline de pruni in floare si apoi incarcate de fructe au devenit repede cultura reprezentativa si un veritabil simbol local pentru micul oras cu mai putin de 5000 de locuitori, un burg dominat de liniile arhitecturale gotice si traditiile pastrate de la o generatie la alta, si indiferent de forma sunt mereu delicioase, iubite de localnici si nu numai. Sunt prune nu foarte mari, cu pulpa elastica si de un frumos albastru violet, foarte dulci, perfecte ca gustare, in diverse deserturi, sub forma de suc, gem, conservate sau, de ce nu, sub forma unui lichior ce poarta numele de Stromberger Pflaumenbrand, tare si plin de personalitate, cu un gust complex si arome subtile, fructate. Principalul produs ce a adus faima orasului si i-a imprumutat repede si numele, prunele Stromberg au insemnat in egala masura cea mai buna campanie de publicitate, o emblema de care cei din localitate sunt foarte mandri si nu in ultimul rand o marfa cautata. 
 
Iar cei care vor sa se bucure si de o indragita traditie locala trebuie sa vina aici in septembrie, cand este organizat targul anual dedicat acestui fruct atat de indragit, si unde ajung mereu peste 10 000 de turisti, uneori chiar peste 15 000. Dansuri, o piata de fructe dominata de albastrul atat de frumos al zecilor de mii de prune, lichior si gem, prajituri si placinte, retete vechi si experimente culinare indraznete, inclusiv inghetata de prune, totul pentru delectarea vizitatorilor. Si la fiecare editie este aleasa o tanara si frumoasa Regina a prunelor Stromberg, care va fi si imaginea acestui fruct la targurile din regiune.

Foto: t-online.de

 

Articole asemănătoare

 • Ceapa Vidalia, dulceata si savoare pentru retete mereu proaspete

  O ceapa alba medie spre mare, rotunda, usor turtita, aparent acest sortiment foarte popular in statul american Georgia (de altfel ceapa Vidalia a devenit si leguma oficiala din Georgia inca din 1990) nu este cu nimic deosebit. Insa cei care au avut sansa sa il guste au descoperit cu uimire o ceapa… dulce.

 • Trandafirul Victor Hugo

  Ales adesea cel mai frumos soi de trandafir din toata lumea, Victor Hugo este un trandafir teahibrid cu o indelungata istorie, pentru ca au existat cel putin patru varietati care au purtat numele celebrului scriitor, iar cel care poate fi admirat astazi a fost creat la jumatatea anilor 80 a secolului trecut.

 • Remedii naturiste in hipertensiunea arteriala

  In afara tratamentelor conventionale recomandate de medic in cazul celor care au o valoare a tensiunii arteriale peste limitele admise, medicina traditionala recomanda o serie de remedii adjuvante, usor de preparat si cumparat din magazinele naturiste.

 • Plantele lui septembrie. Coacazul rosu

  Uneori lucrurile sau alimentele marunte, la propriu, au o influenta mai mare asupra sanatatii noastre decat cele supradimensionate.

 • Femeile care urmeaza o dieta occidentala, predispuse depresiei

  Potrivit celor mai recente studii publicate de Universitatea din Melbourne in Jurnalul American de Psihiatrie femeile care nu au o alimentatie sanatoasa si urmeaza o dieta occidentala sunt predispuse depresiei si schimbarilor de dispozitie.


Warning: fopen(cache/047f39049e25aa0584410d4dfff2c1a3) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139