Rhododendronul Fantastica - frumusete exotica in gradina

Luxuriant si plin de culoare, cu multe inflorescente de mari dimensiuni, iata un arbust cu aspect exotic ce poate parea la prima vedere greu de cultivat si intretinut, dedicat mai curand unui pasionat sau unei gradini de lux. Insa aceasta varietate de rhododendron poate sa se adapteze unei gradini cu spatiu si conditii suficiente, si cu putin efort si grija va rezista ani buni, bucurandu-va de fiecare data cu florile sale de o rara frumusete. Cele mai multe exemplare vor avea flori de un roz puternic, pur, curat, dar veti gasi si variante in care inflorescentele sunt de un trandafiriu palid sau chiar albe (mai rar), insa de fiecare data numarul mare si dimensiunile fac din arbust un adevarat spectacol floral, mai ales prin contrastul cu verdele frunzelor alungite. 
 
Pentru ca un exemplar din acest soi sa reziste va avea nevoie de un loc cu mult soare (cel mult o mica parte din zi sa se gaseasca in semiumbra), cu sol bine fertilizat, ideal cu turba si ingrasaminte naturale, drenaj bun si neaparat sa nu il asezati alaturi de alti arbusti, fie si mai mici, sau flori. Are nevoie de spatiu pentru a creste si a se extinde, si va creste initial lent, dar dupa doar cativa ani cand a atins maturitatea rhododendronul de soi Fantastica va oferi "productii" bogate de flori de peste 5 cm diametru, efectul decorativ fiind extraordinar. Si in afara de aspect aceasta varietate de arbust decorativ surprinde placut si prin aroma discreta, dulceaga, exotica.

Foto: sciencesource.com

 

Articole asemănătoare

 • Cum puteti folosi resturile din bucatarie in gradina

  Cojile de ou ajung invariabil sa fie aruncate, dar pot fi utilizate in gradina pentru a oferi pamantului un plus atat de necesar de calciu, fie ingropate in sol in apropiere de flori, legume sau arbusti, fie tinand cojile in apa si folosind apoi lichidul pentru a stropi gradina.

 • Ce noutati aduce sfarsitul verii in gradina de legume

  Asa cum ne-am obisnuit, la incheierea sezonului estival, reflectam la schimbarile produse in gradina de acest moment. Doar cateva zile ne mai despart oficial de toamna, iar acest lucru reiese cel mai lamurit din gradul de maturare al fructelor si legumelor.

 • Activitatile lunii noiembrie in gradina

  Toamna tarzie ne intampina cu zile tot mai ploioase, friguroase si un peisaj monoton, specific lunii noiembrie. Un calendar al activitatilor acestei luni in gradina este binevenit chiar daca majoritatea gradinarilor se gandesc deja la primavara, cand vor putea admira din nou frumusetea plantelor ingrijite de-a lungul timpului cu pasiune.

 • Activitati de toamna in gradina

  Anotimpul tomnatic este ideal pentru a da startul pregatirii gradinii pentru iarna. Lunile septembrie si octombrie nu sunt foarte friguroase si aveti oportunitatea sa iesiti in gradina cat inca vremea este relativ prietenoasa, pentru a aranja straturile inainte de venirea inghetului.

 • Primavara se da startul la curatenia in gradina

  Primavara, cand soarele isi face aparitia, este potrivit sa dati startul curateniei in gradina.


Warning: fopen(cache/a61b3ea620689d8887aca89d4bb52937) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139