Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
SARMALUTE YALANJI. RETETA PENTRU ZILELE DE POST

Sarmalute Yalanji. Reteta pentru zilele de post


Despre postul Craciunului invatatura populara spune ca este un post al bucuriei. Cum l-am putea intampina altfel pe pruncul Iisus, ce se va naste in Betleem, decat cu sufletele si trupurile curate? In zilele cu post ramase pana la implinirea marelui praznic, este musai sa incercati reteta de sarmalute Yalanji. Yalanji in limba turca inseamna fals, in situatia de fata referindu-se desigur la faptul ca nu contin carne.

Sarmalutele Yalanji ofera o alternativa sanatoasa pentru produsele clasice de post si sunt agreabile in orice dineu savarsit pana la data de 25 decembrie. Cu putina pricepere, veti pune la cale pentru familie o masa copioasa in aproximativ o ora.

Ingrediente pentru 4 portii:

1/2 frunze de vita de vie
5 fire de ceapa verde
2 rosii date prin razatoare
o ceasca si jumatate de orez
o ceapa uscata
o legatura de izma
ulei
sare
piper

Cum se prepara:

1. Se oparesc frunzele de vita de vie in apa clocotita amestecata cu sare. Le scurgem si le punem deoparte la racit;

2. Pentru umplutura: Sotam ceapa cu orezul in putin ulei, amestecand permanent cu o lingura de lemn. Adaugam prima rosie si o ceasca de apa. Dupa ce orezul absoarbe apa, stingem focul si condimentam cu sare, piper si izma;

3. Punem cate o lingurita de umplutura in fiecare frunza si invelim. Asezam pe fundul cratitei un “pat” de frunze de vita de vie iar deasupra sarmalutele, in forma de cerc. Adaugam doua cesti de apa, putin ulei si cea de-a doua rosie;

4. Se fierb sub capac la foc mic 50 de minute.

I. C.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/4d66baf8204dc2229dadf14ef681158a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139