Sfaturi de sezon pentru un ten sanatos

 

Odata cu venirea frigului, tenul are de suferit daca nu-i acorzi un tratament corect.

 

ceai

 

Hidratarea: de fiecare data cand folosim zicala e frig de ingheata apele trebuie sa ne amintim ca trebuie sa ne hidratam. Chiar daca vara a trecut, nu trebuie sa uitam ca hidratarea este solutia pentru un corp sanatos. Pe toata perioada sezonului rece tenul necesita o ingrijire speciala deoarece pielea se usuca mai repede, frigul afectand totodata si procesele de hranire si regenerare ale epidermei. Nu trebuie sa uitam ceaiurile. Este recomandata cel putin o cana de ceai cald in fiecare zi.

 

Masti de fata: in aceasta perioada ai nevoie de o crema grasa, hidratanta si protectoare. Cauta formule pe baza de uleiuri. Sunt cele mai indicate in aceasta perioada a anului. De asemenea trebuie sa folosesti si masti din fructe si legume proaspete.

 

Infuzie de ceai: in special ceaiurile de musetel sunt indicate in acest sezon. Poti sa iti speli in fiecare seara tenul, folosind comprese imbibate cu ceai.

 

Ingrijirea buzelor: seara aplica putina miere sau ulei de masline. In timpul zilei foloseste un balsam de buze protector si incearca sa eviti rujul cu aspect mat.

 

Citrice: in perioada de iarna este recomandat consumul anumitor alimente pentru ca organsimul sa fie mai puternic in fata racelilor si pentru a se mentine in forma. In primul rand, este vital sa nu se evite consumul de citrice, sustin nutritionistii. Fie ca este vorba de portocale, lamai sau grapefruit, cantitatea de vitamina C continuta in acestea este foarte mare si ajuta foarte mult sistemul imunitar.

 

Dusurile lungi sau baile fierbinti: este de preferat a fi evitate deoarece duc la deshidratarea pielii.

 

Fereste-te de frig: poarta intotdeauna manusi, caciula si fular cand iesi din casa. Astfel eviti gripa si iti protejezi organismul.

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu nucsoara si lapte de migdale pentru un somn linistit

    Parfumata, nelipsita in multe retete de desert, nucsoara nu ofera doar un gust special, intens, dar are si surprinzatoare efecte relaxante, odihnitoare. Incarcata de antioxidanti, cu minerale si vitamine, nucsoara poate fi folosita intr-o reteta pentru un somn mai bun si mai linistit.

  • Salata de fructe pentru un sistem imunitar rezistent

    Plina de vitamine si gusturi dulci-acrisoare, aromata si incarcata de aromele toamnei tarzii, este o reteta pentru un desert sanatos sau o gustare ce ne va umple de energie. In plus ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic.

  • Smoothie cu mere si fructe de padure pentru un sistem imunitar puternic

    Plin de vitamine (mai ales vitamina C), ideal pentru a intari sistemul imunitar si pentru a ne ajuta sa rezistam mai usor in fata racelilor de sezon. Si in plus este o alternativa sanatoasa la sucurile din comert.

  • Sapte ingrediente mai putin folosite pentru un smoothie sanatos

    Uleiul de cocos este plin de grasimi sanatoase, aromat si usor dulceag, face bautura mai cremoasa si are un gust placut, dar are si surprinzatoare efecte antibacteriene, reduce colesterolul rau si poate sa ajute digestia. In plus cei care il consuma des se vor concentra mai usor in perioadele de efort intelectual intens.

  • Ceai de cuisoare cu scortisoara

    O reteta simpla pentru un ceai sanatos, cu surprinzatoare efecte pentru sanatate. Cuisoarele aromate nu au doar un gust interesant, ci si antioxidanti, vitamina C, fibre, magneziu si calciu. Infuzia imbunatateste digestia, ajuta in racelile obisnuite pentru a calma simptomele neplacute, este recomandata celor care vor sa scape mai usor de kilogramele in plus si mentinea pielea mai tanara si mai sanatoasa. Cuisoarele intregi vor fi sfaramate intr-un mojar si pentru un plus de aroma adaugati scortisoara si (pentru cine prefera) un pic de pudra de ghimbir sau ghimbir proaspat, ras cat mai fin.


Warning: fopen(cache/42dcdb4802b11c3b8e04c60536555d95) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139