Sfredelitorul tulpinilor

Denumire stiintifica: Cossus cossus.
Pomii atacati prezinta la baza trunchiului, orificii circulare inconjurate de rumegus si un lichid roscat cu un miros caracteristic. Din cauza galeriilor sapate in trunchi si in ramuri, pomii se debiliteaza si, cu timpul, ajung sa se rupa la un vant puternic sau se usuca.
In prima primavara, larvele sapa galerii ascendente si oblice in lemn, secretand o substanta coroziva cu un miros specific. Inaintea impuparii din primavara urmatoare, perforeaza coaja in modul amintit.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Veronica White

  Veronica White reprezinta o optiune decorativa accesibila ca pret si usor de ingrijit, foarte frumoasa datorita manunchiurilor de flori mici, albe, delicate, tulpinile putand sa ating la maturitate lungimea de 50 de cm.

 • Despre iarna, plante de apartament si boli

  In timpul iernii locuinta devine cel mai stabil microclimat artificial pentru noi si plantele noastre. Insa nici aici riscul de imbolnavire nu este cu desavarsire nul. Se spune ca bolile patrund cu dificultate mai mare la plantele de apartament decat la cele din gradina, dar lucrurile pot capata o turnura nefavorabila cand se face

 • Ce plante tamaduitoare se recolteaza in luna iulie

  Vara nu este numai vremea fructelor si a salatelor de legume ci si momentul pentru recoltarea anumitor plante tamaduitoare. Ca de fiecare data, insa, uitam sau omitem acest lucru preferand medicamentele chimice in locul remediilor fitoterapeutice, necostisitoare si aflate, totusi, atat de aproape de noi.

 • Planta paianjen, practica si usor de ingrijit

  Desi creste natural in indepartatele tinuturi tropicale, planta paianjen a dovedit o uimitoare putere de adaptare la conditiile altor teritorii. Ba mai mult, a ajuns printre cele mai

 • Cojile de oua si plantele din gradina

  Aparent, intre cojile de oua si gradinarit nu exista nicio relatie apropiata. Totusi, dincolo de potentialul culinar al produselor de origine animala amintite, o serie de aspecte practice asteapta sa iasa la lumina.


Warning: fopen(cache/1046663e28c9e1cb4f95407d647b41c6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139