Veronica White

Plante decorative perene foarte potrivite pentru un ghiveci sau pentru a marca un colt sau latura unui spatiu decorativ din gradina, Veronica White sunt usor de recunoscut datorita culorii albe a florilor mici de tip spice, delicate si intr-un frumos contrast cu verdele puternic al tulpinilor si frunzelor de forma oval-ascutita. Sunt cunoscute si sub denumirea populara de soparlite. Se recomanda plantarea din martie pana in mai, si preferabil intr-un sol fertil, bine drenat, cu expunere cat mai mult la soare. Nu au nevoie de foarte multa apa, exceptie facand zilele si saptamanile foarte calduroase si uscate din perioada de vara. 
 
Veronica White reprezinta o optiune decorativa accesibila ca pret si usor de ingrijit, foarte frumoasa datorita manunchiurilor de flori mici, albe, delicate, tulpinile putand sa ating la maturitate lungimea de 50 de cm. Sunt foarte frumoase intr-un spatiu restrans, si cand infloresc (din mai pana la inceputul lunii august) lumineaza cromatic orice suprafata, fiind foarte utile daca vrem sa delimitam o cultura de flori mai inalte si in culori mai puternice.

Foto: gardencenter.com

 


Articole asemănătoare

 • Laleaua White Liberstar

  Lalelele albe sunt mai rar intalnite, iar acest soi atrage din prima clipa datorita intensitatii imaculate a culorii, dar si pentru marimea iesita din comun a florilor grele, elegante, perfecte pentru orice spatiu verde, dar si pentru buchete si aranjamente destinate unor ocazii speciale.

 • Tomatele White Beauty, un deliciu aparte

  Tomate dintr-un soi hibrid, rar, cu un colorit foarte deschis, alb-verzui, White Beauty sunt o specialitate pe care nu o vom intalni prea des.

 • Sapte bauturi pe care (probabil) ai ezita sa le gusti

  Pepsi White, o editie limitata in care veti gasi Pepsi si... iaurt

 • Laleaua White Parrot, o raritate imaculata

  O lalea alba este o raritate, iar aceasta varietate nu are doar o culoare pura, intensa, in nuante de fildes, cu mici pete verzi la baza cupei, dar si o buna rezistenta la frig si boli sau daunatori, adaptandu-se usor in gradina sau intr-un ghiveci de dimensiuni mai mari. White Parrot este o buna alegere pentru cei care prefera sa aiba in gradina sau in apartament lalele, dar si-ar dori in acelasi timp alte culori si nuante.

 • Begoniile Double White, puritate si incantare

  Varietate cu parfum intens de begonie, usor de recunoscut datorita florilor sale duble, mari, de un alb pur, intens, Double White este una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care isi doresc sa adauge gradinii eleganta si rafinament.


Warning: fopen(cache/dbb97c28e368cf74e049323f90a122ac) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139