Laleaua White Liberstar

Lalelele albe sunt mai rar intalnite, iar acest soi atrage din prima clipa datorita intensitatii imaculate a culorii, dar si pentru marimea iesita din comun a florilor grele, elegante, perfecte pentru orice spatiu verde, dar si pentru buchete si aranjamente destinate unor ocazii speciale. Sunt flori de o rara frumusete, foarte apreciate de cunoscatori si florali, dar relativ usor de cultivat in tara noastra.

Prefera un loc insorit, ferit de curentii reci de aer, dar se poate adapta si intr-o zona putin umbrita, iar cel mai bun sol este unul fertil, cu PH usor acid, drenare buna, caruia i se poate adauga in prealabil ingrasamant si fertilizator. Se vor planta toamna, pana cand noptile se racesc, si infloresc abundent anul urmator, in perioada aprilie-mai, iar la maturitatea o lalea din soiul White Liberstar are o inaltime de 40-50 de cm, tija este elastica, rezistenta, iar florile mari, grele, de un alb intens, pur. Este o varietate cu o buna rezistenta la frig si la caldura, asa ca vor trece usor peste lunile de iarna, iar vara trebuie udata periodic, folosind cantitati moderate de apa pentru a nu provoca putrezirea radacinilor. Sunt flori care isi pastreaza mult timp prospetimea dupa ce au fost taiate.

Foto: pinterest.es

 

Articole asemănătoare

 • Laleaua Monte Spider

  Soi de un galben intens, proaspat, curat, si cu inflorescente ale caror petale amintesc prin forma mai curand crizantemele decat laleaua clasica, Monte Spider este o buna alegere pentru gradini si parcuri, dar poate fi cultivat la fel de bine si de usor in ghivece si jardiniere.

 • Tomatele White Beauty, un deliciu aparte

  Tomate dintr-un soi hibrid, rar, cu un colorit foarte deschis, alb-verzui, White Beauty sunt o specialitate pe care nu o vom intalni prea des.

 • Laleaua White Parrot, o raritate imaculata

  O lalea alba este o raritate, iar aceasta varietate nu are doar o culoare pura, intensa, in nuante de fildes, cu mici pete verzi la baza cupei, dar si o buna rezistenta la frig si boli sau daunatori, adaptandu-se usor in gradina sau intr-un ghiveci de dimensiuni mai mari. White Parrot este o buna alegere pentru cei care prefera sa aiba in gradina sau in apartament lalele, dar si-ar dori in acelasi timp alte culori si nuante.

 • Begoniile Double White, puritate si incantare

  Varietate cu parfum intens de begonie, usor de recunoscut datorita florilor sale duble, mari, de un alb pur, intens, Double White este una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care isi doresc sa adauge gradinii eleganta si rafinament.

 • Laleaua Dallas, mai multa culoare si un plus de eleganta

  Suntem deja obisnuiti cu laleaua clasica, plina de prospetime si culoare, doar cateva reusind sa faca dintr-un buchet un cadou cu totul special, iar in gradini aduc atunci cand infloresc eleganta, frumusete si mai ales vitalitate.


Warning: fopen(cache/a6ae703cebbf85dd72c65c480a90729b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139