Starea de sanatate se citeste in aspectul pielii

Pielea este unul dintre cei mai elementari indicatori care oglindesc starea de sanatate a organismului. Cand este prea uscata, uleioasa ori cand prezinta inflamatii sub forma de acnee,  ceva nu functioneaza cum ar trebui si este timpul sa intervenim. Pentru a corecta aceste neajunsuri, cei mai multi apelam la cosmetice, sapunuri speciale, lotiuni sau creme care se dovedesc costisitoare si nu de putine ori, in final, ineficiente.

Plantele medicinale ocupa, astfel, in cadrul efortului de redobandire a sanatatii pielii un rol primordial. Teiul, ca si musetelul, are calitatea de a calma tenul iritat. Infuzia cu flori este tonica, antiinflamatoare si benefica pentru derma cu tendinta de imbatranire prematura.

Florile de menta, intrucat curata si improspateaza pielea, sunt administrate adesea sub forma de infuzie persoanelor cu ten matur. Daca acneea va produce neplaceri poate ar trebui sa luati in calcul remediile pe baza de galbenele si cimbru. Puteti folosi doar galbenelele pentru infuzie sau le puteti combina cu levantica sau musetel pentru un efect antiinflamator si antiseptic sporit.

Cati dintre noi vedem in cimbru mai mult decat un condiment? Desigur, foarte putini, insa nu este de neglijat nici latura sa curativa. Fiind o planta cu calitati antibacteriene, cimbrul este foarte eficient ca solutie pentru spalarea tenului afectat de acnee sau de o eczema.

Atunci cand in organism s-a instalat o anumita afectiune, culoarea tegumentului este influentata de natura bolii respective. Culoarea galbena a pielii semnaleaza anumite afectiuni ale splinei si stomacului, in vreme ce pielea nuanta de verde arata anumite dereglari ale ficatului sau o hemostaza la unul dintre organe. In asemenea situatii adresati-va medicului de familie pentru indrumare. 

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

  • Strugurii Pinot Noir

    Unul dintre cele mai populare si apreciate soiuri de struguri din care se fac vinuri de calitate, Pinot Noir se cultiva intensiv in Europa, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelanda, iar in tara noastra aceasta varietate de vita-de-vie se intalneste in podgorii cu traditie precum Dragasani, Dealul Mare, Murfatlat si altele.

  • Begoniile, plante ideale de primavara-vara

    Faptul ca begoniile se numara printre plantele cel mai usor de crescut se reflecta in popularitatea de care se bucura in fiecare primavara. In functie de soi, Begonia poate avea aspect de tufe cazatoare sau arbusti,

  • Beneficiile uleiului de in

    Uleiul de masline se bucura in ultima perioada de foarte multa atentie si notorietate, astfel incat uitam de cele mai multe ori ca exista

  • Cat de sanatoasa este conopida?

    Cu totii cunoastem sau am auzit de importanta alimentatiei sanatoase in viata noastra. Un consum adecvat de fructe si legume poate sa imbunatateasca starea de sanatate, sa reduca riscul in cazul unor boli si sa elimine substantele nocive din organism.

  • Cum sa evitati excesul de calorii

    Indiferent ca mancati acasa sau, mai ales, ca luati masa la un restaurant, caloriile unei portii de mancare se acumuleaza in corp mai mult decat ne-am fi imaginat. Asadar, controlul portiilor atunci cand mancam poate fi necesar pentru contorizarea numarului de calorii consumate si acumulate la fiecare masa.


Warning: fopen(cache/9cf612ed224fc42d6c5e6fff610997ce) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139