Surse alternative de energie

 Energia regenerabila este o sursa alternativa de energie la care se apeleaza tot mai des. Energia solara, hidro-electricitatea si energia eoliana sunt principalele surse de energie alternativa implementate in tot mai multe proiecte de noi locuinte si ansamble de birouri.

Aceste trei surse sunt cele mai importante si cu siguranta vor fi folosite in viitor de tot mai multi cetateni ce isi doresc sa pastreze mediul inconjurator curat si fara un aer poluat. Inafara de sursele alternative de energie mentionate mai exista si biomasa (include lemnul si deseurile din lemn, deseurile solide, gazele de fermentare a deseurilor, biogazul, etanolul si biodiesel) si geotermala.

In zilele noastre, se pune accent din ce in ce mai mult pe cautarea si intrebuintarea unor surse alternative de energie care sa nu afecteze mediul in care traim si implicit calitatea vietii oamenilor.

Energia regenerabila este considerata o sursa de energie care nu poate fi epuizata niciodata.

Soarele, marea si raurile - toate acestea pot furniza energie electrica fara a polua mediul inconjurator.

In momentul in care sunt folosite sursele de energie regenerabila, cererea de combustibili fosili scade.

In urmatorii 30 de ani, intrebuintarea combustibililor de natura regenerabila se estimeaza ca va creste.

Astfel utilizarea energiei regenerabile va fi incurajata deoarece nu este daunatoare nici pentru oameni si nici pentru natura.

Articole asemănătoare

 • Smoothie cu fructe de padure si cacao pentru mai multa energie

  Sunt dimineti in care avem nevoie de un plus de energie pentru a se simti din nou in forma, si cea mai simpla solutie ramane o ceasca de cafea. Dar pentru cei care vor sa incerce un smoothie plin de vitamine, antioxidanti si minerale aceasta combinatie de cacao si fructe de padure (cu lapte vegetal) este o alegere perfecta.

 • Sapte surse naturale pentru un plus de energie

  Sunt momente cand avem nevoie de mai multa energie pentru a suporta programul cotidian, adesea mult prea stresant si obositor. Dar in locul unui suc plin de zahar, produselor de patiserie gustoase, dar nu prea sanatoase (in plus cu multe calorii) si dulciurilor din comert putem alege fructe sau legume proaspete, sub forma de gustare delicioasa. Iar in timp intregul organism va profita de aceste surse de vitamine si nutrienti.

 • Cinci fructe pentru un plus de energie

  Usoare, bune la gust, inlocuind cu succes gustarile cu mult zahar si carbohidrati, pentru a nu mai mentiona caloriile, fructele sunt alegerea la indemana, si datorita varietatii de gusturi si arome cu siguranta fiecare va gasi acel fruct care sa ii fie pe plac. Iar unele dintre fructe se dovedesc surse de energie surprinzatoare.

 • Armonie florala cu Feng Shui

  Florile sunt surse de energie, vitalitate, echilibru si creativitate pentru orice locuinta. Potrivit principiilor Feng Shui energia chi este regenerata usor cu ajutorul florilor, expresia yang a plantelor, si nu trebuie sa le alegeti doar pentru frumusete si parfum. Culoarea este importanta, varsta florii, perioada in care o alegeti si locul in care o veti amplasa, chiar si materialul din care este facut ghiveciul sau jardiniera, toate pot schimba in bine sau in rau – daca sunteti pasionati de Feng Shui – atmosfera din casa.

 • Spirulina, o sursa veritabila de energie

  Anumite activitati zilnice sporesc nevoia organismului de energie. Deseori, aceasta nevoie o compensam gresit prin consumul de hidrocarbonati, prin alimentatia cu paste sau dulciuri.


Warning: fopen(cache/0264603a090c7d36e1c357fb1df5c9a4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139