Terasa - camera din gradina noastra

O cina romantica in doi, o petrecere la gratar impreuna cu prietenii apropiati, relaxare la plaja - pentru toate acestea o terasa este ideala. Pe langa factorii care ne binedispun si ne creaza o atmosfera confortabila exista si alt aspect, care joaca un rol foarte important: terasa face legatura armonioasa dintre casa si gradina.

Terasa nu trebuie sa fie amplasata neaparat langa peretele casei, oazele de liniste fiind bine primite in orice colt al gradinii. Pentru a petrece cat mai multe clipe frumoase ideal ar fi ca aceasta sa fie construita dupa un plan care sa aiba in vedere diferite aspecte.

In primul rand trebuie sa ne gandim cat de mare ne dori sa fie sau cat ne permite spatiul sa ne extindem. Indiferent de perioada zilei in care leneviti pe terasa, locul in care va fi amplasata trebuie foarte bine analizat. De asemenea este important ca scunele si masa sa nu fie inghesuite. Daca stiti ca de obicei vin pe la dvs. mai multi oaspeti este bine sa achizitionati o masa rotunda deoarece aceasta ofera mai mult spatiu. In cazul in care sunteti mari iubitori ai plantelor, cu siguranta veti dori sa asezati cateva ghivece sau aranjamente de flori pe platforma terasei, de aceea aveti in vedere atunci cand aceasta este construita sa ramana ceva spatiu si pentru aceasta placere.

Structura pe ce este asezata terasa este premisa unei durate lungi de viata a acesteia. Aceasta trebuie sa fie stabila si sa aiba modalitati de scurgere a apei de ploaie. In cazul pavajului, al podelei puteti alege intre lemn sau piatra, in functie de gustul fiecaruia.

Cine se decide sa aleaga lemnul trebuie sa aiba in vedere ca acest material se strica odata cu trecerea timpului. De aceea acesta trebuie tratat din cand in cand cu diferite substante sau folosit un lemn mai rezistent. Un pavaj din piatra este desigur mai rezistent si mai usor de ingrijit.

Sursa foto

 


Articole asemănătoare

 • Bujorii Black Beauty

  Cu flori mari si parfumate, de un visiniu inchis, aceasta varietate de bujor se adapteaza usor conditiilor din tara noastra, avand nevoie doar de un sol relativ fertil, cat mai mult soare (dar se dezvolta bine si intr-un spatiu din gradina unde sa fie in penumbra) si sa fie udat in mod regulat, fara a folosi cantitati mari de apa.

 • Activitatile din gradina in luna noiembrie

  Activitatile din gradina nu se sfarsesc o data cu primele frunze cazute, nici macar cu cele din urma care imbraca pamantul.

 • Lacul artificial din gradina

  Asezati un recipient cu apa pe iarba din gradina. Veti fi surprinsi cat de repede se aduna mierlele, vrabiutele sau gazele pentru a-si potoli setea

 • Frumusetea florilor din gradina noastra

  Cu totii suntem fascinati de frumusetea si delicatetea florilor. In propria gradina ne simtim ca intr-o oaza de liniste, ne imaginam

 • Ce trebuie sa stim despre pamantul din gradina

  Un pamant sanatos si roditor reprezinta intotdeauna premisa pentru plante care se dezvolta frumos si care ne incanta privirea prin frumusetea lor. Trebuie sa luam insa cateva masuri pentru ca pamantul


Warning: fopen(cache/257aaeab6b7d575366fdcae8645165bc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139