Tomatele Ikarus

Soi renumit de tomate mari, foarte suculente, bune pentru bulion, suc, conserve, dar si pentru salate si retete diverse, Ikarus sunt rosii usor de recunoscut datorita formei rotunde, putin turtite si culorii intense. Cu productie anuala bogata si rosii ce depasesc usor 150 de grame in greutate, este o varietate ce se poate cultiva intensiv pe suprafete mari sau in gradini si sere, are nevoie de un sol fertil (i se pot adauga in prealabil ingrasaminte naturale), mult soare, umiditate relativ constanta si pe cat posibil sa nu se gaseasca in bataia curentilor reci de aer.

Rosiile Ikarus se vor planta in perioada martie-aprilie intr-un loc unde sa aiba cat mai multa lumina solara si se vor recolta din august pana spre jumatatea toamnei, este o varietate de tomate cu o buna rezistenta la frig si seceta, dar si la boli sau daunatori. Se lasa cel putin 50 de cm distanta intre vrejurile de rosii si nu uitati sa le udati frecvent, dar folosind cantitati moderate de apa.  

Foto: gardenseedsmarket.com
 

Articole asemănătoare

 • Tomatele White Beauty, un deliciu aparte

  Tomate dintr-un soi hibrid, rar, cu un colorit foarte deschis, alb-verzui, White Beauty sunt o specialitate pe care nu o vom intalni prea des.

 • Golden Queen, tomata galbena pentru toate gusturile

  Tomatele Golden Queen sunt destul de mari, depasind fiecare in greutate 200 de grame greutate, de forma rotunda, putin turtite, cu pulpa groasa si coaja rezistenta, suporta bine transportul si depozitarea, fiind o buna alegere atat pentru culturi intensive cat si pentru gradini.

 • Tomatele galbene Sungella, un deliciu auriu

  Ceva mai mari decat clasicele rosii cherry, dulci, suculente, cu coaja elastica si subtire, de culoare galbena cu nuante portocalii la maturitate, iata un soi de tomate diferite de cele cu care suntem obisnuiti.

 • Tomatele Kmicic

  Un soi hibrid cu o forma ovala, alungita, pe care o intalnim mai rar in cazul rosiilor, gust dulceag putin astringent, rezistenta buni la boli si daunatori, aceste tomate Kmicic sunt o varietate originara din Polonia, foarte apreciata de cultivatori pentru calitatile sale

 • Tomatele Yellow Pearshaped

  Soi timpuriu de rosii cu o forma aparte si gust special, cu productivitate buna pentru fiecare planta, aceste tomate galbene se planteaza intr-un sol fertil, cu drenare buna, eventual fertilizat in avans cu gunoi de grajd, ferit neaparat de curenti reci de aer.


Warning: fopen(cache/c21383a0932894731bf0b249fecda8de) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139