Tomatele Kmicic

Un soi hibrid cu o forma ovala, alungita, pe care o intalnim mai rar in cazul rosiilor, gust dulceag putin astringent, rezistenta buni la boli si daunatori, aceste tomate Kmicic sunt o varietate originara din Polonia, foarte apreciata de cultivatori pentru calitatile sale. In afara gustului placut, bogat, este un soi cu productie buna, bogata, rosiile sunt relativ mari, carnoase, cu pulpa elastica si un colorit mai deschis decat varietatile obisnuite. Si din fericire datorita formei si a fermitatii rezista relativ bine la transport. Rosiile de tip Kmicic sunt perfecte pentru salate sau conservare, pentru supe si mancaruri, bulion, sau pur si simplu ca gustare. Se adapteaza usor conditiilor din tara noastra. 
 
Tomatele Kmicic se planteaza primavara, dupa ce temperaturile nocturne sunt deja pozitive, si alegeti un sol unde sa aiba cat mai multa lumina, sa fie ferite de curenti reci de aer si neaparat pamantul sa aiba drenare buna si ideal sa fie fertilizat natural. Nu uitati ca aceste rosii trebuie udate frecvent, dar si ca dupa plantare se recomanda acoperirea cu mulci. Delicioase, rezistente, cu o forma diferita de cea obisnuita, sunt tomate mai mult decat atragatoare pentru cunoscatori si incepatori deopotriva, fiind la fel de bune atat pentru o cultura mica, in gradina, cat si pentru suprafete mari.

Foto: gardenseedsmarket.com

 

Articole asemănătoare

 • Tomatele White Beauty, un deliciu aparte

  Tomate dintr-un soi hibrid, rar, cu un colorit foarte deschis, alb-verzui, White Beauty sunt o specialitate pe care nu o vom intalni prea des.

 • Golden Queen, tomata galbena pentru toate gusturile

  Tomatele Golden Queen sunt destul de mari, depasind fiecare in greutate 200 de grame greutate, de forma rotunda, putin turtite, cu pulpa groasa si coaja rezistenta, suporta bine transportul si depozitarea, fiind o buna alegere atat pentru culturi intensive cat si pentru gradini.

 • Tomatele galbene Sungella, un deliciu auriu

  Ceva mai mari decat clasicele rosii cherry, dulci, suculente, cu coaja elastica si subtire, de culoare galbena cu nuante portocalii la maturitate, iata un soi de tomate diferite de cele cu care suntem obisnuiti.

 • Tomatele Yellow Pearshaped

  Soi timpuriu de rosii cu o forma aparte si gust special, cu productivitate buna pentru fiecare planta, aceste tomate galbene se planteaza intr-un sol fertil, cu drenare buna, eventual fertilizat in avans cu gunoi de grajd, ferit neaparat de curenti reci de aer.

 • Tomatele pitice Alka

  Cautati un soi de rosii nu foarte mari, dulci, usor de cultivat si cu acel gust care ne aduce aminte de rosiile de odinioara?


Warning: fopen(cache/5f8ecd93c5046f99cfe604d36af847d3) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139