Tomatele pitice Alka

Cautati un soi de rosii nu foarte mari, dulci, usor de cultivat si cu acel gust care ne aduce aminte de rosiile de odinioara? Alka este un soi timpuriu de tomate, neasteptat de bune si cu productie buna daca au lumina si un sol fertil, bune atat pentru suprafete mari de pamant si sere cat si pentru ghivece mai mari sau mai mici, daca vreti poate doar sa experimentati pentru o viitoare gradina de legume. Si cu putina grija veti avea o recolta de rosii nu foarte mari (in medie o tomata Alka va avea 100 de grame, poate mai putin) dar gustoase, cu pulpa carnoasa si dulce, zemoase, suculente, potrivite pentru sucuri, salate sau, de ce nu, bulion. 
 
Se alege un sol fertil, eventual o parte bine fertilizata si cu drenaj bun - conditii care trebuie pastrate si daca alegem ghivecele - si o zona cu mult soare, pentru ca acest tip de rosii va avea nevoie de lumina si caldura pentru a se dezvolta repede si bine. Se uda regulat pentru o productie cat mai buna, si ideal este sa le plantati din aprilie pana in luna mai, iar spre sfarsitul verii ar trebui sa aveti si primele rosii. Chiar daca este o varietate de tomata pitica are productivitate buna, chiar foarte buna, si se adapteaza neasteptat de bine si rapid diverselor conditii de mediu. Indiferent daca aveti deja experienta in cultivarea legumelor sau vreti sa incercati altceva, o noutate in gradina, tomatele Alka sunt o alegere inspirata. Si mai ales una gustoasa.

Foto: ebay.co.uk

 

Articole asemănătoare

 • Tomatele White Beauty, un deliciu aparte

  Tomate dintr-un soi hibrid, rar, cu un colorit foarte deschis, alb-verzui, White Beauty sunt o specialitate pe care nu o vom intalni prea des.

 • Golden Queen, tomata galbena pentru toate gusturile

  Tomatele Golden Queen sunt destul de mari, depasind fiecare in greutate 200 de grame greutate, de forma rotunda, putin turtite, cu pulpa groasa si coaja rezistenta, suporta bine transportul si depozitarea, fiind o buna alegere atat pentru culturi intensive cat si pentru gradini.

 • Tomatele galbene Sungella, un deliciu auriu

  Ceva mai mari decat clasicele rosii cherry, dulci, suculente, cu coaja elastica si subtire, de culoare galbena cu nuante portocalii la maturitate, iata un soi de tomate diferite de cele cu care suntem obisnuiti.

 • Tomatele Kmicic

  Un soi hibrid cu o forma ovala, alungita, pe care o intalnim mai rar in cazul rosiilor, gust dulceag putin astringent, rezistenta buni la boli si daunatori, aceste tomate Kmicic sunt o varietate originara din Polonia, foarte apreciata de cultivatori pentru calitatile sale

 • Tomatele Yellow Pearshaped

  Soi timpuriu de rosii cu o forma aparte si gust special, cu productivitate buna pentru fiecare planta, aceste tomate galbene se planteaza intr-un sol fertil, cu drenare buna, eventual fertilizat in avans cu gunoi de grajd, ferit neaparat de curenti reci de aer.


Warning: fopen(cache/d317862540cd045e7b6a7d4b777bd00a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139