Torrox Costa, orasul cu cea mai buna clima din Europa

 Torrox este un oras de dimensiuni mici din provincia Malaga. Are putin peste 10.000 de locuitori si este impartit in doua parti principale: orasul in sine situat in munti si zona de coasta, localizata la o distanta de 4 kilometri.

Temperatura medie anuala este de 18 grade Celsius si orasul este adapostit de doua lanturi muntoase, Sierra Tejada si Sierra Almijara.

Studiile au aratat ca Torrox are cel mai bun climat din Europa, avand in apropiere 21 de orase de coasta, de-a lungul Marii Mediterane, orase cu care s-a realizat si comparatia. 

Climatul este exceptional prin temperaturile moderate pe intreg parcursul anului. Iarna, precipatiile sunt sub forma de ploaie.

Muntii au un rol important de protectie si opresc vanturile aspre. Torrox are un climat subtropical, pamanturile fiind ferite de inghet. Temperaturile ajung vara pana la 32 de grade Celsius, datorita brizei marii. Cele mai mici temperaturi ajung iarna pana la 4 grade Celsius.

Foto: 1

Articole asemănătoare

 • Yuenyeung - ceaiul cu cafea din Hong Kong

  Cafea de cea mai buna calitate, ceai si lapte, totul intr-un amestec inedit.

 • Ce este si cum ajuta pielea untul de shea?

  Untul de shea este un produs cosmetic natural obtinut din nucile arborelui karite (shea). Primii care s-au incredintat de multiplele sale avantaje dermatologice au fost locuitorii continentului negru. Astazi, untul de shea este unul dintre ingredientele cu cea mai buna reputatie in domeniu, fiind folosit pe toate meridianele globului.

 • Cele mai frumoase parcuri din Paris

  Numarand peste 400 de parcuri, Parisul merita titlul de cea mai “verde” capitala din Europa. Scuarurile, gradinile si parcurile sunt cele trei forme pe care le imbraca spatiile verzi in orasul romantismului.

 • Remedii naturiste pentru ochi mai frumosi

  Ai innebunit cautand cea mai buna crema antirid, cel mai bun demachiant pentru zona ochilor, cel mai potrivit ser anti-imbatranire, cel mai bun anticearcan

 • Cele mai curate tari din Europa

  O echipa de consultanti de mediu din cadrul a doua universitati americane de prestigiu, Yale si Columbia University, au decis sa afle care sunt cele mai curate tari din Europa.


Warning: fopen(cache/a6a2d3e859ca63acb32557cffcde9f8f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139