Cele mai curate tari din Europa

 O echipa de consultanti de mediu din cadrul a doua universitati americane de prestigiu, Yale si Columbia University, au decis sa afle care sunt cele mai curate tari din Europa.

Acestia au efectuat masuratori in 149 de tari folosind 25 de indicatori din sase categorii importante in politica de mediu.

Rezultatul: Tarile europene ocupa primele locuri.

Lista castigatorilor arata ca tarile dezvoltate in care cetatenii locuiesc dupa standarde de bunastare trecute de medie, sunt si cele mai curate, inregistrand performante si la capitolul "mediul inconjurator".

Lista mai arata si ca tarile de pe primele locuri au reusit sa impuna o infrastructura care sa evite poluarea apei si aerului. Au adoptat de asemenea si politici de mediu menite sa atenueze efectele poluarii.

Cele mai curate tari din Europa:

1. Elvetia

2. Suedia

3. Norvegia

4. Finlanda

Foto: 1

Articole asemănătoare

 • Cele mai frumoase parcuri din Paris

  Numarand peste 400 de parcuri, Parisul merita titlul de cea mai “verde” capitala din Europa. Scuarurile, gradinile si parcurile sunt cele trei forme pe care le imbraca spatiile verzi in orasul romantismului.

 • Vinul din Lumea Veche VS Vinul din Lumea Noua

  Cele mai nobile vinuri din lume se disting prin stil, culoare si consistenta, iar inainte de toate printr-un gust desavarsit.

 • Andre Le Notre, creatorul celor mai faimoase gradini

  Cele mai cunoscute gradini din lume prin grandoare si frumusete raman Gradinile Versailles, creatia maestrului francez Andre Le Notre. Acesta a creat si Gradinile Les Tuileries din Paris, la fel de incantatoare.

 • Torrox Costa, orasul cu cea mai buna clima din Europa

  Torrox este un oras de dimensiuni mici din provincia Malaga. Are putin peste 10.000 de locuitori si este impartit in doua parti principale: orasul in sine situat in munti si zona de coasta, localizata la o distanta de 4 kilometri.

 • Spania, cea mai insorita tara din Europa

  Atractia coplesitoare fata de Spania, este motivata in randul strainilor printre multe aspecte pozitive de conditiile climatice excelente.


Warning: fopen(cache/31bf11d2d5a352da8c7f7886213ade31) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139