Tradescantia

Denumire stiintifica
Tradescantia

Denumire populara
Telegraf, Barfa babelor

Specii si varietati
T. albiflora (T. viridis) - Varietati: albovittata, aureovittata, tricolor; T. blossfeldiana; T. fluminensis; T. pallida (Setcreasia purpurea); T. zebrina (Zebrina pendula); T. spathacea (Rhoeo discolor).

Tradescantia pallida este o planta cu frunze lungi, ascutite si flori roz, care se intinde ca un covor vegetal. Frunzele sunt late de circa 2,5 cm si lungi de 7-13 cm. Tulpina si partea de deasupra a frunzelor sunt de culoare purpurie si pe masura ce foliajul se maturizeaza e acoperit de o nuanta metalica de turquise. Partea interioara a frunzei are o culoare violet-aprins care trece spre roz inspre tulpina. Florile sunt roz, au trei petale si cca 2 cm diametru.

Ingrijire
Pentru a obtine o masa vegetativa bogata se planteaza mai multi butasi intr-un ghiveci. Fertilizarea este absolut necesara si se executa o data la 2-4 luni. Necesita udare abundenta din primavara si pana-n toamna. Necesita locuri luminoase si caldura moderata.

Articole asemănătoare

  • Plantele ornamentale si acarienii

    Acarienii fac parte din clasa Arahnidelor, adica sunt rude mai apropiate paianjenilor si scoprionilor decat insectelor, in ciuda aparentei. Acestia traiesc aproape in orice tip de habitat: in desert, tundra, pe varfuri de munte, pe animale, oameni etc.

  • Aranjamente decorative cu plante mici

    Pentru a inviora un spatiu in ideea de a-l face cat mai placut ochiului si pentru a crea o atmosfera relaxanta, naturala si plina de culoare, puteti apela la diverse tipuri de aranjamente cu plante de dimensiuni mici.

  • Rhoeo spathacea - sabiuta purpurie

    Rhoeo spathacea este o planta extrem de populara si usor de intretinut. Asigurati-i lumina si udare periodica si va veti bucura de un frunzis purpuriu deosebit.

  • Tendinte in amenajarea gradinii pentru 2006

    Aproape toate tendintele in arta gradinaritului pentru anul 2006 sunt pornite pe ideea de munca mai putina si relaxare mai multa. Pentru prima oara, gradinaritul nu se transforma intr-o competitie intre vecini pentru...

  • Inmultirea prin butasi a plantelor de gradina si apartament

    Marea majoritate a plantelor de apartament se inmultesc pe cale asexuata (vegetativa) - prin butasire, divizarea (despartirea) tufei, drajoni, stoloni, muguri adventivi, marcotaj, altoire. Numarul plantelor care se inmultesc pe cale sexuata (prin seminte) este mai mic.


Warning: fopen(cache/a0f02d831a404bf4588238017064c0a9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139