Trandafir catarator Amadeus

O varietate foarte populara de trandafir catarator, cu flori mari de un rosu puternic, rezistent la boli si daunatori, Amadeus este una dintre cele mai bune optiuni daca vreti un tip de trandafir agatator care se planteaza relativ usor, este longeviv si mai mult decat orice este foarte aspectuos. Daca este bine ingrijit poate sa urce pana la doi metri si jumatate, in unele cazuri atingand trei daca este bine sustinut de un suport pe masura. Dincolo de cromatica deosebita si de numarul mare de flori este un trandafir cu un parfum distinct, discret si dulce, fara sa ajunga sa domine totul in jur. Infloreste de mai multe ori, din iunie pana in septembrie. Frunzisul este des, bogat, se dezvolta rapid si scoate si mai bine in evidenta coloritul petalelor prin verdele inchis, lucios. Vizual exemplarele de trandafir catarator Amadeus impresioneaza prin prospetime si vitalitate, sunt trandafiri care schimba radical locul unde au fost plantati. 
 
Au nevoie de spatiu suficient pentru a creste repede, un sol fertil si bine drenat, suficienta umiditate si neaparat multa lumina solara, desi un Amadeus sanatos poate sa se dezvolte bine si intr-un colt al gradinii unde are parte mai mult de semi-umbra. Fie pe un suport de metal sau lemn, fie pe un zid se ridica repede si se dezvolta si in lateral, iar florile pot sa atinga chiar 10 cm in diametru si sunt mari, cu o forma putin sferica, petale cu textura catifelata si colorit puternic. Pana acum Amadeus au castigat nu doar popularitate printre cunoscatori, dar si cateva medalii de aur la competitii internationale de profil.

Foto: rosariumlottum.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirul catarator Handel

  Varietate de trandafir catarator originara din Statele Unite, unde a inceput sa fie cultivata din 1960, castigand in 1975 si prestigioasa Portland Gold Medal, Handel este o alegere foarte buna pentru parcuri si gradini, mai ales daca nu aveti foarte mult spatiu

 • Trandafirii cataratori Impressionist

  Varietate de trandafir catarator, Impressionist este un soi relativ recent (a fost creat in anul 2000 in Oregon) care va cuceri imediat prin diversitatea sa cromatica remarcabila, ce trece de la un galben intens imediat dupa imbobocire la un portocaliu cald, cu numeroase nuante intermediare, o paleta variata si mereu surprinzatoare.

 • Trandafirii New Dawn

  Varietate longeviva si viguroasa de trandafir catarator, cu numeroase inflorescente mici, de un roz palid, delicat, New Dawn poate fi o excelenta alegere in gradini si parcuri, iar cu un suport rezistent va atinge la maturitate 300 de cm inaltime, chiar mai mult.

 • Etoile de Hollande, un trandafir catarator clasic

  Cu buna rezistenta la frig, boli si daunatori, versiunea cataratoare a acestui trandafir depaseste usor trei metri inaltime - ajungand usor sa depaseasca cinci metri daca are un suport pe masura - si va transforma radical orice spatiu, gradina, parc.

 • Trandafirul catarator Iceberg

  Varietate de trandafir floribunda catarator ce iese usor in evidenta datorita numarului mare de boboci de un alb intens, puternic, pur, Iceberg a fost creat in 1958 in Germania si mai este cunoscut si sub numele de Korbin, fiind repede adoptat de cunoscatori.


Warning: fopen(cache/c8a6a6a01a1100141d07af5455b47c06) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139