Trandafirii pitici Alegria

Soi pitic de trandafiri buni atat pentru gradini si parcuri cat si pentru a fi crescuti in ghivece sau jardiniere, Alegria are o buna rezistenta nativa la boli si daunatori, suporta cu usurinta temperaturile scazute, este bun atat pentru a transforma radical un spatiu verde, cat si pentru buchete si aranjamente florale pretentioase. Au un colorit intens, un portocaliu deschis cald, elegant, distins, parfum usor, discret, marcat de tusele dulci. Puteti grupa mai multe exemplare de trandafir miniaturial Alegria in acelasi spatiu sau pot fi plantate alaturi de alti trandafiri pitici sau plante nu foarte inalte. La maturitate tufele din acest soi vor depasi cu putin 50 de cm, atingand daca au suficient soare 70-75 de cm inaltime. 
 
Butasii de Alegria se vor planta din martie pana la inceputul verii sau toamna intr-un loc unde sa aiba mult soare, un pamantul fertil, usor acid, cu drenare buna si ideal putin nisipos, ferit de curentii reci de aer. Se lasa cam 50 de distanta intre exemplare pentru a permite viitoarei tufe sa se dezvolte in voie, iar pamantul din apropierea radacinilor trebuie curatat bine de pietris sau buruieni inainte de plantare. Este un sortiment de trandafir pitic ce trebuie udat frecvent, dar folosind cantitati moderate de apa. Infloresc incepand din luna iunie, fiecare tufa fiind plina de boboci cu un colorit viu, puternic, intr-un frumos contrast cu frunzisul de un verde inchis, lucios. Rezista destul de mult dupa ce sunt taiati si pot fi pastrati in vaze pentru cateva zile sau sa fie folositi pentru buchete elegante. 

Foto: bulkwholesaleflowers.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirii miniaturiali Sun City

  Soi de trandafiri pitici cu boboci de un galben intens, puternic, elegant, Sun City reprezinta una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care vor un trandafir elegant, frumos, cu parfum placut, dulce-acrisor, care nu ocupa prea mult spatiu si nu are nevoie de ingrijiri speciale.

 • Trandafirii Mandarin, delicati si plin de culoare

  Varietate de trandafir de mici dimensiuni, cu numerosi boboci rotunzi de un portocaliu intens, viu alaturi de pete rosiatice, Mandarin este o optiune foarte buna pentru cei care vor un soi pitic, usor de ingrijit si cu parfum placut, seducator.

 • Trandafirii Snow Dance

  Cu bobocii sai de un alb pur, imaculat, mari si intr-un frumos contrast cu frunzisul de un verde inchis, lucios, este o varietate perfecta atat pentru decor cat si pentru buchete sau decoratiuni florale pretentioase, pentru ca florile rezista bine dupa ce sunt taiate.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.

 • O gradina de trandafiri

  Folositi aceasta galerie de trandafiri pentru a alege cele mai potrivite specii pentru gradina dvs. Aceste flori care atrag mereu privirile sunt de multe tipuri sau clase - de la tipurile de trandafiri pitici, inalti de 30 de cm, pana la tufe mari sau...


Warning: fopen(cache/f118ee2be1283f3e0411fa8a87507742) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139