Trandafirii Snow Dance

Trandafirii pitici sunt optiunea perfecta pentru cei care nu au o gradina foarte mare sau vor pur si simplu sa se bucure de parfumul si frumusetea acestor flori tinandu-le pe un pervaz, o terasa sau intr-un balcon cu un spatiu nu foarte generos. Iar cine isi doreste un trandafir alb, cu miros dulce si puternic, rezistent la boli si daunatori pot sa aleaga acest Snow Dance, un soi mic usor de plantat si intretinut. Cu bobocii sai de un alb pur, imaculat, mari si intr-un frumos contrast cu frunzisul de un verde inchis, lucios, este o varietate perfecta atat pentru decor cat si pentru buchete sau decoratiuni florale pretentioase, pentru ca florile rezista bine dupa ce sunt taiate. 
 
La fel ca orice alt trandafir si acest Snow Dance va avea nevoie de un sol fertil, ideal putin nisipos, cu scurgere buna (va trebui udat frecvent, dar folosind cantitati moderate de apa), si prefera sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei. Si se recomanda sa fie asezat pe un pervaz sau intr-un balcon fara sa fie in bataia curentilor de aer. Se adapteaza la fel de bine si in gradina, mai ales daca este protejat de vant de alte flori si plante mai mari. Se va planta primavara sau toamna si nu depaseste la maturitate jumatate de metru inaltime, de regula mai putin, si va inflori din iunie pana spre jumatatea toamnei daca vremea este suficient de calda. Nu are nevoie de ingrijiri deosebite dar se recomanda sa fie tuns periodic, primavara, pentru a-i da o forma placuta si a indeparta partile uscate. 

Foto: sierraflowerfinder.com

Articole asemănătoare

 • Sase greseli pe care nu trebuie sa le faci in gradina

  Tineti un “jurnal de gradina”, unde sa va notati, eventual insotind randurile cu diagrame si desene, ce si cand ati plantat, unde, cum s-au dezvoltat trandafirii, daca bujorii au avut suficienta lumina si apa, cat mai aveti (estimativ) pana la prima recolta de rosii sau primele mere. In afara aspectului practic puteti sa lipiti din loc in loc si fotografii, pentru a va aminti mai tarziu cum arata gradina la inceput.

 • Trandafirii Theo Clevers

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, dubli, de un roz elegant, cu parfum dulce si dominat de notele fructate, Theo Clevers poate fi cultivat in gradini si parcuri unde viitoarea tufa sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei. La

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.


Warning: fopen(cache/eebc74a8d0d91e2ef18dd0f75261486b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139