Trandafirul Allotria

Varietate de floribunda cu numerosi boboci mari, grei, de un rosu viu (ce poate sa bata in visiniu in anumite conditii), Allotria este un trandafir excelent atat pentru gradini cat si pentru parcuri sau diverse spatii verzi, dar si pentru un buchet destinat unei ocazii speciale si decoratiuni florale deosebite. Cu parfumul lor usor, dulce, sunt trandafiri care vor transforma radical orice gradina, si din fericire sunt relativ usor de cultivat si intretinut.

Butasii din acest soi de floribunda se vor planta primavara sau toamna intr-un loc unde sa aiba mult soare, sa fie feriti de curentii reci de aer, iar cel mai bun sol este unul cu drenare buna, fertil, putin nisipos si ideal cu un PH putin acid. Butasii se vor ingropa in pamant la cel putin 50 de cm distanta intre ei, dupa ce au fost tinuti inainte in apa pentru cel putin 60 de minute. Groapa de plantare trebuie sa fie cel putin egala cu lungimea radacinii, fiind usor acoperita cu pamantul afanat pana cand se formeaza o usoara ridicatura in jurul tulpinii. Dupa plantare se uda abundent, de altfel este un trandafir care trebuie sa fie irigat periodic, dar folosind cantitati moderate de apa. Partile uscate si cu aspect bolnav ale tufelor se indeparteaza periodic, iar pamantul din jurul tulpinii trebuie curatat frecvent de buruieni.

Este un trandafir floribunda care suporta bine frigurile iernii, dar si bolile sau daunatorii, infloreste abundent de la inceputul verii pana spre jumatatea toamnei. Bobocii sunt mari, numerosi in fiecare tufa, intr-un frumos contrast cu frunzisul des, de un verde inchis.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Victor Hugo

  Ales adesea cel mai frumos soi de trandafir din toata lumea, Victor Hugo este un trandafir teahibrid cu o indelungata istorie, pentru ca au existat cel putin patru varietati care au purtat numele celebrului scriitor, iar cel care poate fi admirat astazi a fost creat la jumatatea anilor 80 a secolului trecut.

 • Trandafiri ce poarta numele unor celebritati

  Trandafirul Cary Grant: un alt teahibrid de inspiratie si creatie franceza si un delicat omagiu adus unuia dintre cei mai carismatici actori din istoria filmului, este o varietate cu boboci eleganti, de un portocaliu rosiatic aparte.

 • Trandafirul catarator Handel

  Varietate de trandafir catarator originara din Statele Unite, unde a inceput sa fie cultivata din 1960, castigand in 1975 si prestigioasa Portland Gold Medal, Handel este o alegere foarte buna pentru parcuri si gradini, mai ales daca nu aveti foarte mult spatiu

 • Trandafirul Claude Monet

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, dubli, parfumati, alcatuiti din petale dungate in galben, roz pal si alb, pare cumva firesc pentru aceasta varietate sa poarte numele unui maestru al impresionismului care a fost si un pasionat gradinar

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.


Warning: fopen(cache/13af95ed81fafd37914a00c5ec901fba) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139