Trandafirul Freddie Mercury

Varietate de trandafir teahibrid cu petale usor parfumate, de culoarea piersicilor bine coapte, o alegere foarte buna pentru buchete si aranjamente florale, soiul Freddie Mercury este mai rar intalnit, dar foarte apreciat de cunoscatori. Un amestec de galben-auriu si roz inchis (trandafirii galbeni se numarau printre florile preferate de regretatul muzician), acest soi a fost creat la doi ani dupa moartea lui Mercury, cand un grup de fani a strans suma de doua mii de lire sterline, aleg ca noua varietate sa poarte numele carismaticului cantaret. Destul de usor de cultivat si plantat (daca ati reusit sa faceti rost de butasi), trandafirii Freddie Mercury au nevoie de un sol fertil, cu drenare buna, ideal putin nisipos si cu PH usor acid, si prefera locurile cat mai insorite, ferite de curentii reci de aer.

Dupa plantare (primavara sau toamna) se uda locul abundent, si ulterior tufa va fi stropita frecvent, dimineata sau seara, folosind cantitati moderate de apa. La maturitate tufele de trandafir Freddie Mercury au o inaltime medie de 100 de cm, cu frunze de un verde inchis, lucios, rezistente, intr-un interesant contrast in perioada de inflorire, cand apar numerosi boboci bicolori si parfumati. Sunt trandafiri teahibrizi care pot fi crescut in gradina, parcuri, dar si intr-un ghiveci de dimensiuni mai mari. Infloresc de la jumatatea verii, sunt un sortiment rezistent si longeviv, asa ca va veti bucura de frumusetea lor multi ani. Un cadou perfect atat pentru cei care iubesc florile cat mai ales pentru fanii lui Freddie Mercury.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Victor Hugo

  Ales adesea cel mai frumos soi de trandafir din toata lumea, Victor Hugo este un trandafir teahibrid cu o indelungata istorie, pentru ca au existat cel putin patru varietati care au purtat numele celebrului scriitor, iar cel care poate fi admirat astazi a fost creat la jumatatea anilor 80 a secolului trecut.

 • Trandafiri ce poarta numele unor celebritati

  Trandafirul Cary Grant: un alt teahibrid de inspiratie si creatie franceza si un delicat omagiu adus unuia dintre cei mai carismatici actori din istoria filmului, este o varietate cu boboci eleganti, de un portocaliu rosiatic aparte.

 • Trandafirul catarator Handel

  Varietate de trandafir catarator originara din Statele Unite, unde a inceput sa fie cultivata din 1960, castigand in 1975 si prestigioasa Portland Gold Medal, Handel este o alegere foarte buna pentru parcuri si gradini, mai ales daca nu aveti foarte mult spatiu

 • Trandafirul Claude Monet

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, dubli, parfumati, alcatuiti din petale dungate in galben, roz pal si alb, pare cumva firesc pentru aceasta varietate sa poarte numele unui maestru al impresionismului care a fost si un pasionat gradinar

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.


Warning: fopen(cache/4bb7cf5f0b69a93a0fa811d0c7731821) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139