Trandafirul Golden Wedding

Varietate de floribunda cu boboci mari, de un galben intens, cald, perfecti atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete, Golden Wedding este unul dintre trandafirii foarte apreciati de cunoscatori. Introdus pentru prima oara in 1987, este un soi cu buna rezistenta la boli si daunatori, longeviv, tolereaza relativ bine atat perioadele geroase cat si cele secetoase, si poate fi plantat si intretinut atat de gradinarii cu experienta cat si de incepatori. Golden Wedding este un trandafir cu flori duble, impact vizual si decorativ impresionant, parfum usor si dulce, iar contrastul intre coloritul petalelor si frunzisul de un verde inchis, lucios, este interesant si atragator.

Se va planta primavara sau toamna intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare, sa fie pe cat posibil ferit de curentii reci de aer, iar pamantul cel mai bun trebuie sa aiba drenare buna, sa fie fertil, iar cel putin in perioada secetoasa se recomanda sa udati cel putin saptamanal tufa, seara sau dimineata. De altfel imediat dupa plantare se va uda abundent viitorul trandafir, iar in primele saptamani este bine sa mentineti solul relativ umed. Nu va necesita lucrari deosebite de intretinere, indepartand la sfarsitul iernii sau la inceputul primaverii partile uscate sau cu aspect bolnav.

Tufele de Golden Wedding depasesc la maturitate un metru inaltime si se recomanda sa lasati un metru si jumatate distanta intre tufa de trandafir si alte plante. Infloresc in mai multe randuri din iulie pana in septembrie, iar inflorescentele sunt mari, foarte bune si pentru buchete sau aranjamente florale pentru ca rezista bine dupa taiare, au parfum usor si un colorit aparte, nu foarte des intalnit in cazul trandafirilor.

Foto: amazon.com

Articole asemănătoare

 • Golden Queen, tomata galbena pentru toate gusturile

  Tomatele Golden Queen sunt destul de mari, depasind fiecare in greutate 200 de grame greutate, de forma rotunda, putin turtite, cu pulpa groasa si coaja rezistenta, suporta bine transportul si depozitarea, fiind o buna alegere atat pentru culturi intensive cat si pentru gradini.

 • Tomatele Golden Queen

  Varietate de tomate de culoare galbena cu gust placut, putin acrisor, forma rotunda, putin turtite in partea superioara, Golden Queen poate fi o interesanta alternativa la rosiile clasice.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.

 • Trandafirul Craciunului

  Dupa ce randul trecut am invatat cate ceva despre trasaturile definitorii ale cactusului de Craciun, astazi va propunem sa descoperim farmecul unei alte flori de sezon: trandafirul Craciunului.

 • Abutilon

  Se numeste artar de camera din pricina frunzelor, care seamana mult cu cele ale unui artar. Cu toate acestea, abutilon face parte din familia Malvaceae, fiind ruda buna cu Hibiscus - trandafirul chinezesc. Nu mai putin de 150 de specii se regasesc in genul Abutilon, multe din ele decorative, atat prin flori, cat si prin frunzele sustinute de lastari ce se arcuiesc gratios.Florile sunt mari, pendente, campanulate, de culoare alba, rosie, violeta, portocalie sau galbena, si se succed din primavara pana in toamna.


Warning: fopen(cache/275bbf023de348e05fdc9c317004d8f4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139