Trandafirul Hocus Pocus

Varietate de trandafir cu boboci mari, grei, cu petale catifelate de un visiniu inchis, mai rar intalnit, taiate de dungi galbene, Hocus Pocus are un efect decorativ deosebit datorita cromaticii sale, fiind o alegere foarte buna pentru buchete si aranjamente florale. Mai rar intalnit in gradini, foarte apreciat de cunoscatori, Hocus Pocus prefera locurile cu mult soare pe toata durata zilei, cel mai bun sol fiind unul fertil, cu PH usor acid, eventual usor nisipos si neaparat cu drenare buna pentru a nu afecta radacinile tufelor in timp. Se va planta primavara sau toamna, lasand cel putin un metru distanta fata de alte plante (ideal mai mult) pentru a-i permite sa se dezvolte in voie, si in perioadele calduroase ale anului se va uda frecvent, dimineata sau seara, folosind insa cantitati moderate de apa.

Tufele de trandafir Hocus Pocus sunt puternice, rezistente, cu ramurile acoperite de spini mici si desi, iar in perioada verii se acopera de boboci mari, bicolori, cu parfum dulce si placut fara a fi dominator. Rezista bine dupa taiere, asa ca florile pot fi pastrate in vaza sau pot fi folosite pentru buchete. Este un soi cu o buna rezistenta nativa la boli si daunatori, suporta bine si perioadele reci ale anului. Longeviv si de o frumusete aparte, ramane un trandafir mai rar si pretentios, care va transforma radical orice gradina datorita frumusetii sale.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Victor Hugo

  Ales adesea cel mai frumos soi de trandafir din toata lumea, Victor Hugo este un trandafir teahibrid cu o indelungata istorie, pentru ca au existat cel putin patru varietati care au purtat numele celebrului scriitor, iar cel care poate fi admirat astazi a fost creat la jumatatea anilor 80 a secolului trecut.

 • Trandafiri ce poarta numele unor celebritati

  Trandafirul Cary Grant: un alt teahibrid de inspiratie si creatie franceza si un delicat omagiu adus unuia dintre cei mai carismatici actori din istoria filmului, este o varietate cu boboci eleganti, de un portocaliu rosiatic aparte.

 • Trandafirul catarator Handel

  Varietate de trandafir catarator originara din Statele Unite, unde a inceput sa fie cultivata din 1960, castigand in 1975 si prestigioasa Portland Gold Medal, Handel este o alegere foarte buna pentru parcuri si gradini, mai ales daca nu aveti foarte mult spatiu

 • Trandafirul Claude Monet

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, dubli, parfumati, alcatuiti din petale dungate in galben, roz pal si alb, pare cumva firesc pentru aceasta varietate sa poarte numele unui maestru al impresionismului care a fost si un pasionat gradinar

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.


Warning: fopen(cache/9ae03a0b201de3bb60defeeb99ef504b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139