Tropaeolum

Familia: TropeolaceaeTrop
Aspect: Cataratoare
Perioada de inflorire: Iunie-septembrie
Expunere: Plin soare
Udare: Abundenta

Acest gen curpinde aproximativ 90 de specii erbacee, anuale si perene. Sunt plante rustice cu flori a caror culoare variaza de la galben la rosu.

Cultivare: dificultate medie. Speciile anuale se insamanteaza in mai, intr-un compost fertilizat si bine udat. Cele perene se planteaza primavara. Speciile genului Tropaeolum au nevoie de un loc insorit sau usor umbrit, udari abundente si folosirea unui ingrasamant lichid o data la trei saptamani in peroada de inflorire.

Reproducere: Insamantarea se face in februarie-martie, intr-un compost special. Divizarea tufelor este recomandata in cazul speciilor perene.

Pericole: Aceste plante sunt atacate de paduchele verde si omizi, care se elimina cu insecticide pe baza de piretru.

Specii si soiuri: Tropaeolum majus, Tropaeolum peregrinum, Tropaeolum polyphyllum, Tropaeolum tuberosum.

Articole asemănătoare

  • Calendar pentru ingrijirea florilor

    se incepe inmultirea pe cale vegetativa (prin butasi) a unor plante de apartament: saintpaulia, coleus, colocasia, monstera; se seamana samburii de curmale (palmierul Phoenix); periodic, frunzele mari ale plantelor de apartament...


Warning: fopen(cache/8d300db9e31975155cc61145ae9acb67) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139