Uleiul de oregano si sanatatea

Uleiul de oregano este extras, asa cum indica si denumirea, din frunzele arbustului Origanum Vulgare nativ si popular in zona Mediteranei. Prin urmare, era normal ca din punct de vedere medicinal sa mosteneasca cea mai mare parte a calitatilor plantei de origine.

Uleiul de oregano treateaza o multime de disfunctionalitati, de la probleme digestive pana la durerile de gat, boli de piele sau disfunctionalitati ale aparatului respirator. Insa cea mai mare virtute descoperita pana in prezent este, pentru unii dintre specialisti, calitatea sa de a actiona ca un antibiotic natural. Virusurile nu raspund intotdeauna la fel de bine la tratamentele conventionale cu produse farmaceutice, insa sunt sanse foarte mari ca uleiul natural de oregano, in postura sa de antiviral si antibacterian, sa rezolve problemele.   

Vitamine si minerale

Uleiul de oregano este bogat in substante minerale, printre care potasiul, fierul, calciul, zincul, magneziul si cuprul, aceasta ca sa ne rezumam doar la cele reprezentative. De asemenea, este o sursa pe care nu trebuie sa o omitem in privinta vitaminei C si vitaminei A. Nu in ultimul rand, uleiul de oregano contine diferiti fenoli, carvarcol fiind cel mai important. Acesta este antiviral, antifungic, antibacterian si antiparazitar.

Uleiul de oregano si uleiul esential de oregano

Urmariti cu atentie amanuntele inscrise pe produs inainte de a-l cumpara pentru o utlizare corespunzatoare. Retineti ca intre uleiul de oregano si uleiul esential de oregano exista o mica diferenta, aceea ca cel dintai se gaseste deja diluat pentru a putea fi administat pe cale orala. Celalalt, ca orice ulei esential, vizeaza uzul in aromoterapie si in tratamentele externe. Din cauza concentratiei mari, uleiul esential de oregano trebuie diluat cu ulei virgin de masline pentru a fi intrebuintat in alimentatie.   

Administrare

Cel mai simplu mod de administrare consta in adaugarea catorva picaturi de ulei de oregano la un pahar mare de apa. Nu treceti cu vederea insa nici instructiunile mult mai exacte inscrise de producator pe ambalaj.  Chiar si asa, uleiul de oregano are un gust foarte puternic, care pentru cei sensibili sau pentru copii este uneori realmente greu de suportat.  

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

 • Cum puteti folosi uleiul de masline in afara bucatariei

  Cu gustul intens si usor de recunoscut, uleiul de masline de calitate este plin de vitamine si antioxidanti, ajuta la prevenirea mai multor boli si afectiuni cronice, este bun intr-o gama impresionanta de retete diverse.

 • Semintele de pin si sanatatea

  Asa numitele seminte de pin sunt de fapt seminte ale conurilor de pin. Acestea au culoare galbuie, sunt dulci, cu o usoara aroma de unt, si reduc senzatia de foame.

 • De ce nu este recomandat sa prajim uleiul de masline?

  Beneficiile uleiului de masline au fost remarcate din vremea lui Hipocrate, cand fructele simbolizau pacea si gloria. Astazi, nutritionistii s-au incredintat prin studii ca uleiul de masline extra virgin poseda multiple proprietati benefice organismului.

 • Uleiul de menta in probleme comune de sanatate

  Uleiul de menta este extras din Mentha piperita, o planta nativa in Europa intrebuintata din timpuri stravechi pentru tratarea bolilor.

 • Consumul de oua si sanatatea inimii

  Astazi ne propunem sa demontam inca un mit legat de alimentatia de zi cu zi, aducand in discutie relatia dintre consumul de oua si sanatatea inimii. Este, oare, fondata teama ca mancand regulat oua ne expunem la unele boli ale inimii?


Warning: fopen(cache/ae598cff18e565c1295316d44b093979) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139