Un Parlament mai verde!

Asociatia ALMA-RO, in parteneriat cu Asociatia Green Cross, Fundatia pentru Schimbari Democratice, Fundatia TERRA Mileniul III si Societatea Ornitologica Romana anunta lansarea proiectului UN PARLAMENT MAI VERDE!, finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare 2004 Societatea Civila, Componenta III Democratie, Drepturile Omului, Statul de Drept si Independenta Justitiei.

Scopul proiectului este imbunatatirea politicii de mediu a Romaniei prin influentarea grupurilor parlamentare si monitorizarea activitatilor din comisiile de specialitate. Activitatile proiectului vor conduce la dezvoltarea capacitatii ONG-urilor de mediu de a dezvolta campanii de lobby la nivelul Parlamentului si la cresterea influentei ONG-urilor asupra politicii de mediu. Grupurile-tinta vizate in proiect sunt organizatiile neguvernamentale de mediu din Romania si parlamentari membri ai Camerei Deputatilor.

Necesitatea acestui proiect a pornit de la doua aspecte: (1) numarul scazut de initiative legislative din Parlament referitoare la protectia mediului si (2) dificultatea organizatiilor neguvernamentale de mediu de a comunica cu membrii Parlamentului si de a influenta in mod transparent politica de mediu. In conditiile in care problemele de mediu din Romania sunt extrem de numeroase si in contextul necorelarii dintre dezvoltarea economica si protectia mediului, este necesar ca membrii Parlamentului sa cunoasca punctele de vedere ale societatii civile, pe care sa se poata sprijini cand sunt luate decizii care afecteaza direct sau indirect calitatea mediului.

Obiectivele proiectului vor fi atinse prin: organizarea unei mese rotunde si a unei sesiuni de instruire pentru ONG-urile de mediu, monitorizarea activitatii Camerei Deputatilor, organizarea unor campanii la nivelul Parlamentului, derularea unor evenimente ONG-Parlament Cafe, realizarea unui raport asupra proiectului si diseminarea informatiilor despre activitatile propuse in mass-media, inclusiv prin intermediul unui buletin informativ, publicat in sase editii. Proiectul se va derula pe parcursul a douasprezece luni, in perioada iulie 2006 - iulie 2007.

Palatul Parlamentului

Articole asemănătoare

 • Solutii naturiste pentru un somn mai bun

  Ceaiul de musetel (cu sau fara miere, dupa gust) este unul dintre cele mai des intalnite remedii naturiste, fiind folosit pentru a calma durerile usoare de gat si dinti, pentru a calma si relaxa intregul organism si mai ales sistemul nervos, dar si pentru a regla digestia. Dar o cana de ceai de musetel caldut bauta cu 20-30 de minute inainte de ora de culcare ar putea sa va ajute sa aveti un somn mai adanc si mai odihnitor.

 • Cinci citrice pentru un desert de vara

  Portocalele rosii sunt zemoase, cu un gust mai acrisor decat portocalele obisnuite, si cu siguranta multi suntem obisnuiti mai curand cu sucul la cutie decat cu fructul in sine. Sunt portocale bune si pentru prajituri sau tarte, acele note putin acide, racoritoare, facandu-le sa aiba un gust cu adevarat aparte.

 • Patru remedii naturiste folosind ceai verde

  Datorita antioxidantilor ceaiul verde, baut cu sau fara miere, este un aliat important in perioada racelilor de sezon sau chiar cand ne-am imbolnavit, pentru ca va intari sistemul imunitar si il va ajuta sa lupte mai usor cu boala. Iar daca adaugati si putina zeama de lamaie sau ghimbir ras ceaiul nu va capata doar un gust mai placut, ci va fi si mai bun datorita vitaminei C.

 • Sweetheart, laleaua de un galben delicat

  Un soi mai rar de lalea cu flori mari, in forma de cupa ascutita, cu petale de un galben curat, cu margini albe si aspect decorativ deosebit, Sweetheart poate sa schimbe radica un parc sau o gradina, dar este un soi foarte bun si pentru buchete sau aranjamente florale.

 • Tomate Pokusa

  Un soi hibrid de rosii cherry, de origine poloneza, recomandat daca va place acest tip de tomate si daca aveti nevoie de un soi ce poate fi usor adaptat in ghivece mai mari, in sere, in gradina sau chiar pe un balcon sau o terasa pe care le doriti transformate intr-un mic spatiu verde.


Warning: fopen(cache/ebad8492ffb719669342520f0919f7a8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139