Vin fiert preparat in 3 pasi


Se spune ca vinul alb inobileaza orice masa, mai ales cand aceasta include carne de peste. Insa aceasta bautura cunoaste multe alte intrebuintari ce ii pun in valoare calitatile gustative. Asa de pilda, un vin fiert poate pica mai bine, in unele momente, chiar decat o cana de ceai, cu conditia sa fie preparat corespunzator si sa nu se exagereze. Partea buna este ca oricine are posibilitatea de a-l prepara, odata ce dispune de urmatoarele ingrediente (pentru 4 portii):            

4 cani de vin alb (1l)
4 linguri zahar
8 cuisoare
6 pastai cardamom verde
1 steluta anason
1 baton de 5 cm scortisoara
4 felii ghimbir
50 ml brandy de pere

Cantitatea de zahar este orientativa, este pentru vin alb sec; daca folositi alt tip de vin adaptati cantitatea de zahar. Daca nu aveti brandy de pere puteti adauga cateva felii de pere.

Mod de preparare:

1. Se pun ingredientele intr-un vas pe foc si se aduce vinul la punctul de fierbere.
2. Cum incepe sa fiarba se pune capacul si se lasa 1 minut la fiert.
3. Se stinge focul si se lasa bautura acoperita vreme de inca 10 minute sa se infuzeze.

Sursa foto: winery88.com

I. C.

Articole asemănătoare

  • Vin fiert cu cidru si mirodenii

    O cana de vin fiert cu cidru (care adauga un plus de prospetime acida) si bourbon, cu aromele mirodeniilor in fundal, poate fi alegerea perfecta intr-o seara rece de iarna.

  • Vin fiert cu mirodenii si coniac

    Un vin fiert rosu cu scortisoara si cuisoare este o bautura clasica pentru zilele reci de iarna, dar cu putin coniac (sau brandy) va capata arome si note noi.

  • Vin fiert cu mirodenii si cacao

    O varianta de vin fiert dulce, cu multe arome si anuntand atmosfera sarbatorilor de iarna.

  • Unt de migdale preparat in casa

    Pentru un inceput de zi, va puteti delecta cu o felie de paine prajita unsa cu unt de migdale, preparat in casa. Va propunem sa pregatiti o reteta delicioasa si simpla de unt de migdale.

  • Pate de casa din ficatei de pui cu unt si ceapa

    Micutii dumneavoastra si nu numai se vor bucura de gustul placut al pateului preparat in casa, din ficatei de pui cu unt si ceapa. Pentru preparare, aveti nevoie de cateva ingrediente:


Warning: fopen(cache/b3d0c2393aedaabd720654fff08e592e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139