10 fructe exotice pe care trebuie sa le incercati

 Excursiile catre destinatii exotice nu trebuie sa insemne doar ore bune petrecute sub soare sau in apele limpezi si frumos colorate. Puteti opta pentru o excursie care sa va ofere si altfel de amintiri placute pe care sa nu le uitati.

Bucataria locurilor vizitate si specialitatile naturale locale va vor influenta pozitiv. Multe dintre minunatiile exotice se afla si in supermarket.

Rambutan

Nativ din Sud-Estul Asiei, Arhipelagul Malay, acest fruct provine de la un arbore care este vesnic verde. Seamana la forma cu binecunoscutul litchi, avand un invelis rosu la exterior, acoperit cu spini.

Rambutanul este un fruct popular in gradinile din zona mentionata. Este dulce, zemos si deseori il puteti gasi sub forma de gem.

Fructele arborelui Jack

Native din Sud-Vestul indiei, Bangladesh, Filipine si Sri Lanka, aceste fructe sunt comune in Asia si Australia, arborele fiind considerat unul dintre cei mai mari pomi fructiferi din lume. Miezul zemos are un gust asemanator cu cel al ananasului.

Inafara de a fi conservat este ingredientul principal al chipsurilor dulci. Din lemnul copacului se fac instrumente muzicale.

Fructul pasiunii

Nativ din America de Sud,  cultivat si in India, Noua Zeelanda, miezul fructului pasiunii este zemos si cu multe seminte. Este folosit pentru a da gust multor bauturi racoritoare.

Fructele sunt de doua feluri. Maracuya, cele galbene asemanatoare cu grapefruit si cele care au o culoare violet intunecata si poarta numele gulupa. Ca marime se aseamana cu lamaia.

Lychee

Nativ din sudul Chinei, India si Taiwan, lychee sau litchi este un fruct alb acoperit cu un invelis rosu si foarte bogat in vitamina C.

In decursul timpului acest fruct a fost introdus in intreaga lume, conservat, congelat, gustul si aroma ramanand intacte.

Fructul stea

Nativ din Indonezia, India si Sri Lanka, fructul stea este produs de copacul numit carambola. Este un arbore cu flori roz ce creste si in Statele Unite. Fructul galben-auriu este crocant, dulce si imbina gustul ananasului cu cel de kiwi si mar.

Fructele stea sunt de doua tipuri. Unele sunt acide si altele sunt mai dulci. Ambele au un continut bogat de vitamina C. Din acest motiv sunt folosite pentru prepararea sucurilor. In unele cazuri chiar si vin.

Mangostanul

Este un fruct nativ din insulele Sunda si Moluce. Arborele care produce aceste fructe cu o forma ciudata este si el mereu verde. Roadele oferite au o culoare nuantata spre violet, sunt cremoase si au un gust cu o usoara aroma de piersica. Oamenii de stiinta afirma ca acest fruct poate chiar sa reduca riscul de imbolnavire de cancer.

Kumquat

Nativ din China, acest fruct este unul de dimensiuni mici ce creste intr-un copac inrudit cu cele care produc citrice. Chiar si fructul seamana cu o portocala nu prea mare.

Sunt intrebuintate pentru prepararea marmeladei, jeleului dar si pentru anumite bauturi alcoolice. Cei din Taiwan adauga fructe kumquat in ceai. Altii il folosesc fiert ca remediu impotriva durerilor de gat.

Durian

Cunoscut si ca "regele fructelor", durian, nativ din Malaezia, are o aroma si un miros specific, nu foarte placut. In Asia din acest motiv este chiar interzis consumul in spatii publice sau hoteluri. Chiar si asa, gustul miezului este unul de nedescris, divin dupa cum il descriu multe persoane.

Fructul dragonului

Nativ din Mexic si America de Sud, fructul dragonului este numit si para cu gust de capsuna. Are un gust dulce si o pulpa cremoasa, fiind produs de cateva specii de cactus. Cel mai comun fruct din aceasta categorie poarta numele red pitaya. Din acesta se obtin sucuri si vinuri. Florile pot fi folosite pentru ceaiuri.

Castravetele african

Nativ din desertul Kalahari, Africa, acest fruct poate fi cel mai bine descris asemeni unui pepene cu mici cornite. Astazi este cultivat si in California sau Noua Zeelanda.

Pulpa cu o culoare verde inchis aminteste de banane, lime, fructul pasiunii si castravetele cunoscut in Europa. Este folosit pentru a orna diverse feluri de mancare dar si pentru inghetata sau piureuri.

Foto: 1

Articole asemănătoare

  • Taierea trandafirilor – o masura pregatitoare pentru iernare

    Trandafirii sunt, daca nu cele mai frumoase flori, macar cei mai cunoscuti mesageri ai dragostei. Cu totii ne bucuram de farmecul lor rapitor ori decate ori avem ocazia. Insa putini se gandesc la drumul lung pe care trebuie sa il parcurga pana acolo.

  • Expunerea la soare si beneficiile conexe ale vitaminei D

    Daca te dor frecvent oasele, ai probleme cu vederea, ti-e somn ziua, obosesti repede, te confrunti permanent cu senzatia de sete, o posibila cauza - pe care trebuie sa o iei in calcul - este carenta de vitamina D.

  • Retete de post. Omleta din tofu cu ceapa si ardei gras

    O reteta de post poate fi preparata din tofu, cu ceapa si ardei gras. Este o omleta delicioasa, pe care trebuie sa o incercati pentru a-i descoperi gustul.

  • Care este mai sanatos, oul prajit sau oul fiert?

    Intreaga filosofie a sanatatii fizice, si in parte chiar a celei mentale, poate fi redusa la doua obiective pe care trebuie sa le urmarim: sa facem sport cu regularitate si sa mancam ce si cat trebuie.

  • Iarba artificiala - frumoasa si usor de intretinut

    Cei care adora peisajul verde din fata si din jurul casei stiu ca gazonul este cel mai potrivit pentru acest lucru. Desi se intretine destul de greu, atat din punct de vedere material cat si al activitatilor pe care trebuie sa le intreprindeti pentru a fi mereu admirat de cei care va viziteaza, este trecut pe lista preferintelor multora.


Warning: fopen(cache/88972f1eba591414a4091a99d6db5083) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139