8 pasi pentru a reduce riscul unei afectiuni cardiace

Chiar daca stiti ca la dvs. exista riscul sa va imbolnaviti de inima, iata cateva sfaturi cu care va putem ajuta.

 

Va puteti imbunatati conditia inimii si reduce factorii de risc daca respectati cativa pasi simpli. Factorii de risc au de cele mai multe ori legatura intre ei, iar o schimbare in ceea ce priveste numai unul din ei poate duce la un impact pozitiv asupra tuturor. Pierderea kilogramelor in plus, de exemplu, face mai usoara ''munca'' de pastrare a presiunii arteriale in limitele normale si de mentinere sub control a diabetului.

 

Pana la urma, ca sa avem o inima sanatoasa, merita sa facem orice si niciunul din sfaturile urmatoare nu ar trebui sa para sacrificii.

 

1. Imbunatatirea nivelului de colesterol

Cu cat nivelul de colesterol din sange este mai mare, cu atat creste riscul de a va imbolnavi de inima. Urmati o dieta scazuta in grasimi saturate pentru a reduce colesterolul.

  

salata, dieta fara grasimi

2. Renuntati la fumat

Fumatorii sunt de doua ori mai expusi riscului de a dezvolta o boala de inima decat cei care nu fumeaza si, prin urmare, sunt expusi si riscului de a muri din aceasta cauza. Fumatul creste riscul de atac de cord. Femeile care fumeaza si isi administreaza contraceptive pe cale orala sunt mai ales expuse riscului.

renuntati la fumat

3. Tineti sub contol presiunea arteriala

Presiunea arteriala ridicata, cunoscuta si sub denumirea de hipertensiune, este factorul de risc numarul 1 in bolile de inima. Aproape 50 de milioane de oameni sufera de pe urma acestei afectiuni. Pentru contracararea acestei stari, exista medicamente foarte eficiente si usor de consumat, desigur, la sfatul medicului.

tineti sub control presiunea arteriala

4. Faceti exercitii fizice

Persoanele care nu fac nici un fel de miscare fizica (in afara de cei cativa pasi facuti de la usa pana la masina... si nici fuga dupa alimente prin supermarket nu se pune la socoteala aici) au un risc mai mare de a dezvolta o boala de inima, comparativ cu cei care fac sport, chiar si numai cateva exercitii fizice pe zi. O viata sedentara este complet nesanatoasa. Pentru a va mentine inima in conditie buna trebuie asadar sa depuneti un efort minim.

jogging prin parc, pentru o viata sanatoasa

 

5. Tineti sub control diabetul
Diabetul este o boala care la randul ei atrage dupa sine o serie intreaga de probleme de sanatate, inclusiv riscul de atac de cord. Este necesar, asadar, sa tratati diabetul, dupa recomadarile medicului.

6. Aveti grija cu kilogramele in plus
Kilogramele in plus sunt ca niste pietre ce atarna agatate de inima, ingreunandu-i functionarea si crescand riscul de imbolnavire. La persoanele supraponderale, riscurile sunt mult mai mari, mai ales in ceea ce priveste presiunea arteriala si nivelul de colesterol.

7. Limitati consumul de alcool
Nu spune nimeni ca nu trebuie sa bem alcool deloc, insa cercetarile au aratat ca femeile care consuma mai multe de un pahar de alcool pe zi si barbatii care consuma mai mult de doua pahare au un risc mai mare de a se imbolnavi de inima.

8. Tineti sub control stresul
Viata de zi cu zi este agitata si stresanta, iar problemele, in aceste conditii, pot parea mai grave decat sunt in realitate. Nu alimentati stresul zilnic cu ganduri negative, pentru ca acesta este categoric drumul spre o inima slabita. Ideal este sa reusiti acest lucru fara ajutorul medicamentelor: iesiti la o plimbare in aer liber, departe de zgomotul orasului, in padure sau chiar si in parc, faceti o activitate care va este draga inimii, relaxati-va neaparat la sfarsitul saptamanii, pentru a reduce stresul acumulat.

 

Lavinia Rorich
Gradinamea.ro

Articole asemănătoare

  • Tratamente si remedii naturiste cu busuioc

    Sub forma de infuzie calduta, preferabil fara indulcitor, busuiocul este folosit pentru a calma tulburarile digestive, este un adjuvant natural esential in cazurile de colita de fermentatie, indigestie, colici, balonare, si totodata stimuleaza digestia. Beti o cana de ceai pentru a reduce simptomele sau faceti preventiv cure de 2-3 saptamani, in care beti zilnic 1-2 cani.

  • Sfecla rosie si beneficiile pentru sanatate

    Conservata in otet, fiarta, coapta singura sau alaturi de alte legume in cuptor, rasa cruda intr-o salata plina de gust si prospetime sau folosita pentru un pahar de suc, sfecla rosie este o buna sursa de fibre, vitamina C, acid folic, magneziu, potasiu si fosfor, are putine calorii si un gust ce este pe placul multora

  • Cinci beneficii oferite organismului de piperul negru

    Piperina, substanta activa din piperul negru, nu este folositoare doar pentru a stimula metabolismul dar si pentru a reduce efectele depresiei.

  • Turmeric - remediu natural pentru bolile de ficat

    Util in afectiuni hepatice si in regimuri de slabire, pentru a mentine sanatatea si vitalitatea tesuturilor si pentru a reduce problemele gastro-intestinale, turmericul pare una din acele plante miraculoase ce pot fi utile in neasteptat de multe afectiuni

  • Sfaturi pentru reducerea consumului de zahar

    Zaharul se gaseste natural in fructe si lapte dar este intrebuintat si in industria alimentara pentru a da gust unei game variate de produse: dulciuri, prajituri, ciocolata, bauturi racoritoare, etc.


Warning: fopen(cache/9f33608ac9b8fb20ecacd686b5eaae5f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139