Agrisele - boabe de savoare si sanatate

In timpul sezonului estival unul dintre lucrurile cele mai importante pe care l-ai putea face pentru organismul tau este sa-l mentii hidratat si vitaminizat. Fructele de padure nu doar ca ne dezmiarda simturile cu savoarea lor, dar contribuie totodata la indeplinirea dezideratelor sus amintite. 

Agrisele, in speta, sunt unele dintre frunctele de care nu trebuie sa te lipsesti mai ales cand le poti procura usor din natura. Consumarea a 100-150 g de agrise nu poate fi decat binevenita stiind ca asigura unei persoane adulte aproape un sfert din necesarul zilnic de vitamina C. Agrisele mai contin vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, iod, magneziu, saruri minerale si alti compusi organici indispensabili unei vieti sanatoase.

Tufele impodobite cu fructe verzi, rosiatice sau galbui cresc in luminisurile zonelor deluroase ori in semiumbra codrilor si se apara de oaspetii nedoriti cu ramuri acoperite de spini. Totusi, daca din apreciere ori ale motive le doriti chiar in gradina din spatele casei dumneavoastra acest lucru se poate realiza, cu specificatia ca necesita oarecare ingrijire (taieri de mentinere in fiecare primavara).

Agrisele crude contribuie la vitaminizarea si mineralizarea organismului regland, astfel, metabolismul afectat de excesul de grasime si constituind un adjuvant pretios in tentativa de diminuare a acestuia. De asemenea consolideaza sistemul imunitar, apara corpul de raceli si ajuta persoanele astenice sau aflate in stare de convalescenta.  

Agrisele sunt recomandate persoanelor obeze sau hipertensive,  in curele de detoxifiere, in afectiunile urinare, reumatism si guta. Deoarece contin o cantitate infima de zaharoza, agrisele pot fi inculse in dieta celor suferinzi de diabet.   

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare