Citeste articole din "Amenajari gradina"

 • Plantele indigene, mai rezistente decat gazonul

  Plantele indigene, mai rezistente decat gazonul

  Gazonul este pe lista preferintelor multora cand vine vorba de amenajarea spatiului din fata casei. Culoarea acestuia este una relaxanta, iar ingrijit corespunzator se mentine verde pana toamna tarziu. Inafara de aceste aspecte este ideal pentru picnicuri cand vremea este potrivita, frisbee si multe alte jocuri.

 • Copacii indigeni, alegerea perfecta pentru gradina

  Copacii indigeni, alegerea perfecta pentru gradina

  Daca sunteti in cautarea unui nou aspect al gradinii si totodata intentionati sa plantati copaci care sa improspateze aerul, incercati sa ocoliti speciile care necesita o atentie sporita si optati pentru cele indigene.

 • Modalitati ecologice de a face curatenie in gradina

  Modalitati ecologice de a face curatenie in gradina

  Multi gradinari se intreaba daca nu ar fi mai bine sa taie majoritatea plantelor, imediat dupa terminarea anotimpului cald, de teama sa nu aiba probleme la primavara din cauza insectelor si bolilor ce s-ar putea dezvolta in perioada iernii.

 • Greseli de ocolit in gradina

  Greseli de ocolit in gradina

  Indiferent de anotimp, fie ca e vara, toamna sau iarna, multa lume isi doreste o gradina frumos colorata, cu multe plante, care sa atraga privirile trecatorilor.

 • Adaposturile pentru aricii din gradinile noastre

  Adaposturile pentru aricii din gradinile noastre

  Aricii nu sunt doar niste animalute dragalase, care sa aduca un plus de farmec in gradina noastra, ci reprezinta si foarte buni ocrotitori ai plantelor impotriva melcilor, dar si ai altor daunatori.

 • Pregatirea gradinii pentru iarna

  Pregatirea gradinii pentru iarna

  Cand noptile de toamna devin tot mai reci trebuie sa incepeti pregatirile pentru iarna. Astfel nu veti avea doar in anotimpul rece o gradina frumoasa. Primavara, cu mult mai putine eforturi plantele din gradina dumneavoastra vor fi sanatoase, avand totodata si un aspect placut ce va da culoare peisajului general.

 • Cararile si aleile din gradina

  Cararile si aleile din gradina

  Se spune ca si un drum lung incepe cu un prim pas, iar primul drum in vederea amenajarii unei gradini inseamna planificarea drumurilor de acces.

 • Alegerea ghivecelor pentru flori

  Alegerea ghivecelor pentru flori

  Cine nu dispune de propria gradina sau cui nu ii ajunge timpul pentru a se ingriji asa cum trebuie de aceasta poate apela la ghivece sau ladite pentru platarea florilor sau chiar si a legumelor